En Sıcak Konular

Abdullah Gül yeniden siyasete dönecek mi?

28 Aralık 2011 08:28 tsi
Abdullah Gül yeniden siyasete dönecek mi? Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, katıldığı programda, gündemdeki konularla ilgili soruları cevapladı.

Herhangi bir siyasî hesabım yok

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresiyle ilgili tartışmaların dışında olduğunu belirterek, konunun netleşmemesinin bir eksiklik olduğunu vurguladı.Gül, kendisinin cumhurbaşkanlığı sonrasında siyasi bir hesabı ve beklentisinin olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kanal 24'te katıldığı programda, gündemdeki konularla ilgili soruları cevapladı. Gül, cumhurbaşkanının görev süresiyle ilgili bir soru üzerine, kendisinin cumhurbaşkanlığı makamını siyasetin dışında tutmak için olağanüstü çaba gösterdiğini hatırlattı. Tartışmaların dışında olduğunu vurgulayan Gül, "Bu konuyla ilgili öngörülebilirlik çok önemli. 5, 7 yıl meselesi. Görev süremle ilgili bir şey söylemem. Bu konuyla ilgili karar neyse, bir an önce netleşmesini çok arzu ederim çünkü yakışık almayan bir durum ortaya çıkıyor.'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı görevini hakkıyla yapmak dışında bir düşüncesi olmadığına işaret eden Abdullah Gül, "Siyasetle ilgili herhangi bir hesabım ve beklentim yok.'' dedi. Yapılan tartışmaların Cumhurbaşkanlığı'nı siyasetin içindeymiş gibi gösterdiğini belirten Gül, kendisinin cumhurbaşkanlığı makamını siyasetin dışında tutmaya çalıştığını vurguladı. Cumhurbaşkanlığından sonra kariyerinin nasıl devam edeceğinin sorulması üzerine Gül, hayatta emekliliğe inanmadığını söyledi.

"YANLIŞ YAPANLAR HESABINI VERMEK ZORUNDA"

Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili bir soru üzerine Gül şu cevabı verdi: "Bir daha yanlışların yapılmaması için, kurumların yanlış yapmaya azmettirilmemesi için Türkiye'nin hukuk standartlarını ortaya koyması, şeffaflaşması çok önemli. Mahkemelerle ilgili bir şey söyleyemem. Kimse suçlu da, suçsuz da diyemem. Kimsenin yarım saat bile suçsuz yere hapishanede kalmasına razı olmam. Yanlış yapanlar varsa hesabını vermek zorundadır. Yanlış yapanlar hesaplarını vermezlerse, gelecekle ilgili azmettirmiş olursunuz başkalarının yanlış yapmalarına. Bunu süratli bir şekilde bitirmek gerekir." Milletvekillerinin maaşını düzenleyen yasanın Cumhurbaşkanlığı'na yeni ulaştığını belirten Gül, gerek görmesi durumunda yasayla ilgili TBMM Başkanı ve Maliye Bakanı'ndan bilgi alabileceğini söyledi.

zaman

Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,941 µs