En Sıcak Konular

İsrail'in Mavi Marmara gemisine saldırısının yıldönümü

26 Aralık 2011 14:01 tsi


Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, ''İsrail'in 27 Aralık 2008'de Gazze halkına karşı gerçekleştirdiği acımasız saldırıları sonucunda 1500'den fazla masum yaşamını yitirirken, binlercesi yaralandı. İsrail'in büyük bir marifet yapmışcasına Dökme Kurşun Operasyonu adını verdiği Gazze saldırılarını acı ve ıstırapla hatırlarken, yapılan saldırı ve masumların canına kastedilmesini bir kez daha şiddetle kınıyoruz'' dedi.

Yıldırım, İsrail'in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırının yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 22 gün süren ve dünyanın gözleri önünde cereyan eden saldırıları BM ve benzeri kuruluşların vurdumduymaz bir şekilde izlediğini hatırlattı. Bu saldırılara dünyanın tüm milletlerinden halkların sokaklara dökülerek tepkisini dile getirdiğini belirten Yıldırım, İsrail'in kullanılması yasak silah ve bombaları ''masum Filistin halkının üzerinde denediğini'' söyledi.

İsrail'in Filistin'e dönük ablukasnın halen acımasızca sürdürdüğünü va yaraların sarılmasına dahi fırsat tanımadığını ifade eden Yıldırım, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''İsrail dün olduğu gibi bugün de özgür dünyanın şımarık çocuğu olarak hem bölge, hem de dünya barışını hançerlemeye devam etmektedir. Bölgeyi ve dünyayı kuşatabilecek acımasız bir savaşın kapılarını aralamaktan da geri durmamaktadır. Bölgede barışın hakim olması yerine savaşın ve kargaşanın hakim olması için saldırgan bir tavırla sürekli çevresindeki ülkelerle problemler oluşturmaya devam etmektedir. Her geçen gün silahsız Filistin halkına yönelik ambargoyu da ağırlaştırmaktadır. Buna rağmen işgalci İsrail yönetimi onurlu Filistin halkına karşı hiçbir daim başarılı olamamıştır. Çünkü insanlık dışı, acımasız saldırıların müsebbipleri her daim insan onuru karşısında kaybetmeye mahkumdur. Bunun en açık göstergelerinden birisi İsrail'in devasa silah gücüne karşın dünya halklarının Gazze halkı ile dayanışma faaliyetlerine aralıksız devam etmesidir. Bu vesile ile büyük Mavi Marmara direnişinin saygıdeğer aktivistlerini, halen hayata tutunmak için mücadelesini sürdüren yaralı kardeşimiz Uğur Süleyman Söylemez'i ve şehitlerimizi büyük bir saygıyla yad ediyoruz. Uğur Süleyman Söylemez'e Allah'tan acil şifa diliyor, ailesine sabır temennilerimizi iletiyoruz.''

İsrail'i ''bir kez daha'' Gazze halkına karşı sergilediği acımasız işkence, saldırı, tutuklama ve ambargoyu sonlandırmaya çağıran Murat Yıldırım, ''İsrail bugün, Doğu Kudüs ve diğer bölgelerde uluslararası hukuka göre işgalci devlet konumundadır. Bütün uluslararası kararları hiçe sayarak Doğu Kudüs'te yeni yerleşim yerleri oluşturmaya devam etmektedir. Son zamanlarda Müslümanların birçok ibadethanesine aşırı Yahudiler ve Siyonistler tarafından saldırılar düzenlenmekte ve İsrail hükümeti bunlara karşı tedbir almadığı gibi el altından desteklemektedir. Bölge yeni bir ateş çukuruna doğru sürüklenmektedir. İsrail'i yıllardır sürdürdüğü acı, kan ve gözyaşı ile savaş getiren bu politikalarından biran önce vazgeçmeye çağırıyoruz'' dedi.

-HAMAS ile El Fetih'in görüşmesi-

Yıldırım, Filistin direnişinin önemli ayaklarından biri olan HAMAS ile El Fetih'in yürüttükleri görüşmelerin başarıya ulaşmasının kendilerini mutlu ettiğine işaret ederek, ''HAMAS'ın Filistin Kurtuluş Örgütü ekseninde faaliyetlere katılımı için fikir birlikteliğinin sağlanması önemli bir aşamadır. Bu aşamanın ete kemiğe büründürülmesi Filistin mücadelesinin geleceği açısından büyük öneme haizdir. Bu sebeple akl-ı selimi öne çıkararak direniş örgütleri arasında işbirliği ve uzlaşıyı sağlayan tüm Filistinli yöneticileri kutluyoruz. Türkiye-Filistin Dostluk Grubu olarak bu süreçte üzerimize düşen her türlü girişimi yapmaya hazır olduğumuzun bilinmesinin altını bir kez daha çiziyoruz'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, İsrail'in saldırılarına karşı onurlu direnişçilerden biri olarak tarihe geçen İtalyan asıllı aktivist Vittorio Arrigoni'nin ''Filistin evimizin önüdür'' sözünü anımsatarak, ''Bizler de her zaman evimizin önüne sahip çıkmaya, Filistin halkı ile dostluk ve dayanışma ruhumuzu yükselmeye devam edeceğiz'' dedi.

Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,047 µs