En Sıcak Konular

Bakan Şahin: Terör sadece dağda değil, üniversitede

26 Aralık 2011 13:55 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, terör örgütünün yürüttüğü çalışmaların sadece dağda, bayırda, sokakta, arka sokaklarda haince pusu kurarak yaptığı saldırılardan ibaret olmadığını söyledi.

Şahin, "Terör örgütünü, yaptığı resmin tuvaline, yazdığı makalesine, fıkra ve şiirlerine, sanatına yansıtarak destek verenler de var." dedi.İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar Korel Termal Otel'de düzenlenen 'Terörle Mücadele Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'na katılan Şahin, psikolojik ve bilimsel terörle karşı karşıya olduklarını söyledi. Hukuk tanımayan, kuralı olmayan, korkutma ve öldürmeye dayalı bir yapıya karşı hukukla mücadele etmeye çalıştıklarını belirten Şahin, "Terörü besleyen arka bahçe var, propaganda var. Terörü masum ve haklı gösterme gayreti var. Bir kısmı bu yapıyı görmüyor, göremiyor. Birileri de bildiği halde saptırma yaparak, kendine göre gerekçeler göstererek, makulleştirerek destek veriyor. Makalesine, fıkrasına, şiirlerine yansıtıyor. Resim yaparak tuvaline yansıtıyor. Hızını alamıyor. Görev alan askeri, polisi doğrudan çalışmasına, sanatına konu yaparak demoralize ediyor." ifadelerini kullandı.

Şahin, terörün arka bahçede yürüttüğü faaliyetlerin farklı şekillerde olabileceğini belirterek, şunları dile getirdi: "Arka bahçe dernektir. Eğitim merkezidir. Güzelleştirme derneğidir, düşünce üretme merkezidir. Üniversitede bir kürsüdür. Bir sivil toplum kuruşudur. 'Buraya da sızmak lazımdır' diye düşünüyorlar, hatta sızmışlardır."

Dağdaki ile mücadele etmenin kolay olduğunu, ancak arka bahçedeki ayrık otları ile tere otları birbirine karıştığından işin zor olduğuna dikkat çeken Şahin, şunları söyledi: "Maydanozla, pırasalar birbirine karışıyor. Bir kısmı zehirli bir kısmı faydalıdır. Ancak bunu yiyince anlıyorsunuz. Bazıları hepsini yeşil görüyor. Arka tarafını ayırt etmekte zorlanıyoruz. Terör, bu zorluktan faydalanarak 'ben faydalıyım' 'iyi işler yapıyorum' diyerek, demokrasinin bütün nimetlerinden faydalanarak her tarafa uzanmış durumda."

KCK'NIN KAFASI KARAŞIK, HEDEFİ ŞAŞIKTIR

Şahin, terör örgütünün şehir yapısına yönelik teknik takibe dayalı adli operasyonlar sonucunda da çok ciddi derecede yapısal deformasyon olduğunu vurguladı. Şahin, "Kafası karışık, hedefi şaşıktır şu anda. Her an her yerde bir şeylerin olabileceği sizin bizim varsayımımızdır. Buna göre karşı istihbarat geliştirilmeliyiz. Terör örgütü deyince aklımıza; önce kılık, sonra isim değiştirerek devleti, milleti kandıracağını zannederek şimdiki adı ile bölücü terör örgütü KCK gelmektedir. Siyasetin her türlüsünü gördük, ancak keleşlisini, biksilisini, M-16'sını onlardan duyuyoruz. Doğruyu görmek için herkesin terörden zarar görmesi gerekmez. İsim değiştirerek, algı değişikliği oluşturmaya çalışıyor. Bunda da başarılı oluyor. Bunu anlayamayanlar olabiliyor. Bize göre hukuki yapıda olan bir partileri zaten Meclis'tedir. Bir şey dediğimiz yok. Onlar bize sataşıyor, biz de susacak değiliz. Biz de onların gerçek yüzünü ortaya koyacağız. Masum olmadıklarını, samimiyetsizliklerini söyleyeceğiz. İllegal yapının legal uzantısı olacağınızı söyleyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, BDP'ye çağrıda bulunarak PKK, KCK ve Apo ile bir bağlantısı olmadığını Meclis kürsüsünden açıklamaya davet etti. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ana sözleşme diye yazdıkları metinde 'dernekler, siyasi partiler bu yapının bir parçasıdır' diyor. Değilse kalk kürsüden açıkla, 'ne alakası var' de, 'yırtıyorum' de özgürsen, yiğitsen. Özgür değilsin. Benim Kürt kardeşimin hepsini köle gibi görüp, otomatik üye, siyasi partiyi ayrılmaz gören bir yapı var. Özgürsen inkar et. 'Barışın dili', 'kardeşlik' diyorlar. TBMM'den daha özgür yer var mı? Bunun ötesinde bir kürsü var mı? Hep oradasınız. Buna tahammül eden, buna özgürlük veren bir yapıdayız. Gel fikrin varsa söyle, buna kimse bir şey demez."

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN DİLİNİ TERSTEN OKUMAK LAZIM

"Arka bahçedeki terör örgütlerin dilini tersten okursak ne dediklerini daha iyi okuyabiliriz." diyen İdris Naim Şahin, "Ne diyorlarsa tersine çevirmek lazım. Ben böyle buldum niyetlerini, dünyalarını, ne olduğunu. 'İyi' diyorlarsa 'kötü', 'kötü' diyorlarsa 'iyidir', 'demokrasi' diyorlarsa zulüm, 'sevgi' diyorlarsa nefret vardır. Ne diyorlarsa tersidir. Tersi, onların düzüdür." ifadelerini kullandı.

Bakan Şahin, 2011 yılında 4 ton patlayıcı yakalandığını, yakalanan terörist sayısında yüzde 50 oranında artış kaydedildiğini anlattı. Şahin'e konuşması sonrasında plaket ve polis şapkası hediye edildi.

cihan

Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,001 µs