En Sıcak Konular

Fransa'ya gidip suç işleyecek!

26 Aralık 2011 12:38 tsi
AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, "Türk milletinin Ermenilere soykırım yapmadığını Fransa'nın meydanında haykıracağım. Buyursunlar hangi kanunu onaylayacaklarsa onaylasınlar" dedi.

Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen AK Parti İlçe Kongresi'ne katılan AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Fransa'nın 'sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasayı' meclisinde kabul etmesine tepki gösterdi.

Aslan, "Bunun Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin imzasından geçmesi gerekiyor. Ben biliyorum ki, Tokat'ın her köşesinde seçim döneminde 'Tokat'ın yiğidi Zeyid Aslan' dendi. Tokat'ın yiğidi Zeyid Aslan, Fransa böyle bir karar almış ise buna sessiz kalmayacak. Sarkozy bunu bir imzalasın bakalım görelim.

Ben sizin adınıza bu suçu işlemek için Fransa'ya gideceğim" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise, Fransa'ya ilk aşamada bazı yaptırımlar uygulanacağın belirterek, "Sarkozy kendine gelip 2006 yılında buna benzer bir hareket gerçekleştirmişti, o zaman nasıl geri adım attıysa bugün de aynı şekilde bu adımı atmalıdır. Sandık kurulduğunda devlet başkanlığı seçimlerinde Fransa halkı Sarkozy'e kendi sahasında gerektiği gibi cevap verecek, cezalandıracak. Sarkozy'nin siyaset için dünya halklarını karşı karşıya getirmenin bedelini ödetecektir" dedi.

"FRANSA MEYDANINDA HAYKIRACAĞIM"

Kongre sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Zeyid Aslan, Türk milleti olarak alınan bu kararı şiddetle kınamayı hafif bularak lanetlediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu karar Sarkozy tarafından onaylanırsa ben bir Tokat milletvekili olarak Tokatlılar adına Fransa'ya giderek bu suçu işleyeceğim. Bakalım ne yapacaklar. İnşallah senatodan geçmez. Ama geçtiği takdirde de bu yasayı uygulayacaklarsa ilk uygulayacakları insan ben olmak istiyorum. 1915 olayları dedikleri o dönemlerde Türk milletinin Ermenilere soykırım yapmadığını Fransa'nın meydanında haykıracağım. Buyursunlar hangi kanunu uygulayacaklarsa uygulasınlar."

Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,639 µs