En Sıcak Konular

Şahin: Fransa'daki kararı lanetliyoruz

26 Aralık 2011 09:22 tsi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Fransa Meclisi'nde kabul edilen ''Ermeni yasa tasarısı'' konusunda, ''Fransa'da çıkan kararı hem kabul etmeyip hem de lanetliyoruz." dedi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Fransa Meclisi'nde kabul edilen ''Ermeni yasa tasarısı'' konusunda, ''Fransa'da çıkan kararı hem kabul etmeyip hem de lanetliyoruz. Ama bir şey daha yapıyoruz. Fransızlara yapılacak en önemli şey, ekonomik olarak güçlü olacağız, kişi başına düşen milli gelirimizi hızlı bir şekilde yükselteceğiz, özgürlüğün önündeki bütün engelleri kaldıracağız ve ondan sonra Kanuni'nin Fransa'ya gönderdiği gibi fermanları göndereceğiz'' dedi.

Bakan Şahin, Mersin Gaziantepliler Derneğince, Merada Tesisleri'nde, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gazianteplilerin gittiği illere yük olmayıp, aksine illerin yükünü alan bir misyon üstlendiğini söyledi.

İngilizler ve Fransızların, Gaziantep'in ele geçirilmesi halinde tüm bölgede hakimiyet kurabileceklerine inandığını anlatan Şahin, ''Ama Gaziantepliler bunu biliyordu. Bu yüzden izin verilmemeliydi. Eğer Gaziantepliler o gün o mücadeleyi vermeseydi, bugünkü yaptıklarımızı yapabilmemiz mümkün değildi'' diye konuştu.

Gazianteplilerin ''Ay-yıldızlı bayrağımız her zaman dalgalanmalı. Ölümüzün üzerinden geçilir, bayrağımızın üzerinden geçilmez'' diyerek hareket ettiğini dile getiren Şahin, ''kahramanlar memleketi'' diye nitelendirdiği Gaziantep'in kardeşliğin, barışın ve huzurun memleketi olduğunu vurguladı.

Şahin, Gaziantep ve Mersin'in ''et ve tırnak'' gibi bir arada olduğunu ifade etti.

Gaziantep insanının Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği mücadeleye işaret eden Şahin, şöyle devam etti:

''Gaziantep'in kurtuluşu, kadınıyla erkeğiyle, Şehitkamil'i ve Şahinbey'i ile tam bir halk destanıdır. Artık zaman topla tüfekle savaşma zamanı değil. Artık zaman ekonomi, bilgi ve dirençle fark yaratma zamanıdır. O yüzden en önemli gücümüz beşeri sermayemiz. Yani insan gücümüz. 10 yıl önce 'hiç bir şey şimdiki gibi olmayacak' diyerek çıktığımız yolda, önce insan diyerek yolumuza devam ediyoruz. 'İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın' diyoruz. Bu ülkenin topraklarına, bu ülkenin zenginliğine, bu ülkenin insanlarına güveniyoruz. Hamdolsun 10 yıl boyunca, büyük bir başarı hikayesi yazdık. Türkiye'nin her yerinde kalkınmanın mücadelesini verdik. O yüzden Fransa'da çıkan kararı hem kabul etmiyoruz hem de lanetliyoruz. Ama bir şey daha yapıyoruz. Fransızlara yapılacak en önemli şey, ekonomik olarak güçlü olacağız, kişi başına düşen milli gelirimizi hızlı bir şekilde yükselteceğiz, özgürlüğün önündeki bütün engelleri kaldıracağız ve ondan sonra Kanuni'nin Fransa'ya gönderdiği gibi fermanları göndereceğiz. Dolayısıyla atalarımıza yakışır bir şekilde mücadelemizi vereceğiz.''

Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerine değinen Şahin, ''Biz atalarımızın evlatlarıyız. Atalarımız birçok başarıyı yaptı. Biz de bunu yapabiliriz. Bunu yapabilecek azmimiz, gücümüz ve kararlılığımız var. Bu süreçte tek ihtiyacımız olan şey birlik ve beraberliğimiz. Kardeşlik hukukumuzu geliştireceğiz. İri ve diri olup, zalimlerin zulmüne karşı tek yürek olacağız'' diye konuştu.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da, Gaziantep'in Kurtuluş Savaşı'nda yiğitlik ve kahramanlık emsali olduğuna vurgu yaparak, ''11 aylık o şanlı direnişin sahibi olan siz Gazianteplilerin bu büyük gününü kutluyorum'' dedi.

Güzeloğlu, Mersin'in Türkiye'nin hemen her köşesinden gelen vatandaşlarıyla birlik ve beraberliği çok güzel bir şekilde yaşattığına işaret ederek, Mersin'e bakıldığında Türkiye'nin fotoğrafının görülebileceğini kaydetti.

Dernek Başkanı Ayhan Erdem ise geceye katılan hemşehrilerine teşekkür etti.

Gecede, Bakan Şahin'e Kurtuluş Savaşı sırasında gazi olan ve şehit düşen Gazianteplilerin isimlerinin bulunduğu bir tablo ile plaket takdim edildi.

Vali Güzeloğlu da Bakan Şahin'e Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu'nun formasını hediye etti.

Bu arada, Bakan Şahin, etkinliğin düzenlendiği salonun üst katındaki düğün törenine de gitti ve evlenen çifti tebrik etti.

AA

Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,199 µs