En Sıcak Konular

Terörle mücadele için 3 talimat

26 Aralık 2011 08:33 tsi
Terörle mücadele için 3 talimat Büyükelçilere, Terörle Mücadele konusunda, görev yaptıkları başkentlerde yürütmek üzere şu 3 talimat verildi

Büyükelçiler şunlara öncelik verecek: Güvenlik-Özgürlük dengesi vurgulanacak. PKK’nın finans kaynaklarının kesilmesinin önemi üzerinde durulacak ve PKK’nın yayın organlarının kapatılması için çalışılacak.

Dünyanın dört bir yanında Türkiye’yi temsil eden 200 büyükelçi,  “Terörle Mücadele Oturumu”na katılarak, PKK ile mücadelede atacakları adımlar konusunda talimatlar aldı. Büyükelçilerden, Kıbrıs sorununun, Temmuz ayında Rum Kesimi’nin AB Dönem Başkanlığı’nı devralmasından önce çözülmemesi durumunda “Bıçak kemiğe dayandı. KKTC’nin tanınması için atağa geçilecek” mesajını vermeleri de istendi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında geçen hafta başlayan 4. Büyükelçiler Konferansı, Ankara’da devam ediyor.  Büyükelçiler, dün Kıbrıs ve Terörle Mücadele konulu oturumlara katılarak, görev yaptıkları ülkelere döndüklerinde izleyecekleri politikaları belirlediler. Büyükelçilere, Terörle Mücadele konusunda, görev yaptıkları başkentlerde yürütmek üzere şu 3 talimat verildi:

1- GÜVENLİK - ÖZGÜRLÜK DENGESİNİ VURGULAYIN

PKK ile mücadele konusunda Türkiye’nin politikasını şu sözlerle özetleyin: Türkiye, bir yandan demokratikleşme adımlarını atarken, diğer yandan terörle mücadelesini sürdürmektedir. Mücadele ederken özgürlükleri daraltmak ya da demokrasiye aykırı düzenlemeler yapmak gibi bir düşünce içinde değildir. Terörle mücadele yöntemlerinin meşru olması konusunda azami dikkati gösterilecek. Güvenlik için özgürlükten, özgürlük için güvenlikten taviz verilemez.

2- PKK’YA FİNANS KAYNAKLARININ AKIŞI KESİLECEK

PKK, Türkiye’den rahatsız olan ülkelerin kullandığı bir araç haline dönüşmektedir. PKK’nın finans kaynakları arasında, Avrupa ülkelerinde yürüttüğü uyuşturucu ticareti gibi illegal faaliyetler de bulunmaktadır ve ne yazık ki birçok ülke de bu duruma göz yummaktadır. Bu finans kaynaklarının kurutulması için yürütülecek çabalardan, her büyükelçi sorumludur.

3- PKK’NIN YAYIN ORGANLARI VE PARAVAN ŞİRKETLERİ KAPATILACAK

PKK’nın yayın organları, bazı Avrupa ülkelerinden örgüt propagandası yaparken, bazı Avrupa ülkelerindeki paravan şirketlerse, Kandil’e giden silahlar için adeta banka konumundadır.  Büyükelçiler de yoğun diplomasi trafiğinde, PKK’nın yayın organlarının ve paravan şirketlerinin kapatılması için çalışmakla görevlidir.

Şiddet içermeyen düşünceye özgürlük   

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ‘demokrasi paketiyle’ ilgili olarak “Şu an elimizdeki çalışma, yargılama süreçlerinin kısaltılmasına dönük” dedi. Atalay, 4. Büyükelçiler Konferansı programı çerçevesinde düzenlenen oturuma katılmak üzere geldiği Dışişleri Bakanlığı’nın girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atalay,  AK Parti’nin, kurulduğu günden bugüne demokratikleşme yönünde düzenlemeleri yaptığını ifade ederek şunları kaydetti: “Şu an elimizdeki çalışma, Adalet Bakanımız da açıkladı, yargılama süreçlerinin kısaltılmasına dönük. Bir de Türk Ceza Kanunu, Terörle Mücadele Kanunu gibi mevzuatlara da bakıp mümkün olabildiğince şiddet taşımayan bütün düşüncenin özgürlüğünü sağlama. Ana odak noktası da bu. Yeni dönemde üzerinde çalıştığımız ana motif de bu diyebilirim.”

ANKARA ATAĞA KALKACAK

Kıbrıs’ta B Planı devreye girecek


Büyükelçiler, Terör Oturumu’nun ardından Kıbrıs oturumuna katıldı. Büyükelçilere, görev yaptıkları ülkelere “Bıçak kemiğe dayandı” mesajını net bir şekilde vermeleri istendi. Ayrıca, Ocak ayında New York’ta, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas’ın yapacağı son toplantıda çözüme ulaşılmaması durumunda uygulanacak B Planı masaya yatırıldı.

BUNA göre çözümsüzlük halinde Türkiye, diplomatik girişimlerini yoğunlaştıracak. BM, AB ve üçüncü ülkelere diplomatik markaj uygulanacak. Kıbrıslı Türklere yönelik izolasyonların kaldırılması için BM nezdinde girişimlerde bulunacak. AB ülkelerine de KKTC’ye uygulanan haksız ambargonun kaldırılması mesajı verilecek. Bu talepte AB Komisyonu’nun 2004 yılında yapılan referandum sonrasında çıkardığı doğrudan ticaret tüzüğü en önemli dayanak olacak. Ankara, KKTC’ye doğrudan uçak seferlerinin başlatılması için atağa kalkacak.  

star

Bu haber 704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,663 µs