En Sıcak Konular

Polis Facebook bağımlısı çıktı!

26 Aralık 2011 08:28 tsi
Polislerin bir günde 5 milyon kez bu internet sitelerini tıkladığı ortaya çıktı...

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün personelin sosyal ağlara girişi engellediği ortaya çıktı. Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, karargâha bağlı birimlerde görev yapan 6 bin polisin kullandığı internet ağınımercek altına aldı. Yapılan incelemede internet bağlantılı 3 bin bilgisayardan bir günde sosyal medya ve çeşitli web sitelerinin 5 milyon kez tıklandığı tespit edildi.

GEREKÇE GÜVENLİK

Çeşitli rütbelerdeki polislerin bazı özel bilgilerini bu siteler aracılığıyla paylaşması ve güvenlik zafiyeti yaratabileceği yasağın konulmasında önemli rol oynadı. Üst düzey bir yetkili, “Genel Müdürlük’te çalışan personel bir günde Facebook, Twitter vb. siteleri 5 milyon kez tıklamış. Bu da her polisin günde ortalama 100 kez internete girdiği anlamına geliyor. Sürekli internete girilmesi görevlerin aksamasına yol açtığı gibi iş verimliliğini de olumsuz etkiliyordu” dedi.

3 BİN BİLGİSAYAR VAR

Bilgi İşlem Dairesi’nin incelemesi, yalnızca Genel Müdürlük’te görevli personelle sınırlı tutuldu. 10 bin personelin 6 bininin internete bağlanabildiği, 3 bininin ise Pol-Net’e girdiği anlaşıldı. İnternet bağlantılı 3 bin bilgisayardan en çok girilen sitelerin ise Facebook ile Twitter olduğu saptandı. Facebook’un bir günde bir milyon kez tıklandığı belirlendi. Sosyal medyadan sonra en çok girilenler listesinde sahibinden. com vb. siteler yer aldı.

Mesai saati dışında serbest

Polislerin sosyal ağa ve diğer internet portallarına girmesinin mesai saatleri ile sınırlı tutulduğu ifade edildi. Öğle izninde internet bağlantılarının açıldığını belirten yetkililer, dileyen personelin Facebook/Twitter gibi sosyal medyaya mesai saatleri dışında girebildiğini bildirdi.

Üç yıl önce de yasak konulmuştu

Emniyet Genel Müdürlüğü, üç yıl önce de polise Facebook yasağı koymuştu. Facebook’ta yer alan belli başlı polis gruplarından, “Çevik Kuvvet’i seven bay ve bayanlar grubu”, “Bekar polisler lokali”, “Karizma ve güzel polisler burada” gibi sayfalar yasakta etkili olmuştu. Söz konusu yasak 2010’da kaldırılmıştı.

bugün


Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,644 µs