En Sıcak Konular

Yıldız: Fransa, özgürlükten yana olan atalarına ihanet etti

25 Aralık 2011 14:53 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransa meclisinden geçen sözde Ermeni soykırımını inkar edenlere ceza verilmesi yasasına sert tepki gösterdi.

Yıldız, Fransa'nın aldığı bu kararın, halkı adına da talihsizlik olduğunu ve halkın buna gereken cevabı vereceğini ifade ederek, "Fransa, özgürlüklerden yana örnek olan atalarına da ihanet etmişlerdir." dedi.

Bakan Taner Yıldız, Kayseri'de partisinin Melikgazi İlçe Kongresi'ne katıldı. Burada partililere hitap eden Bakan Yıldız'ın gündeminde, Fransa ve Fransa meclisinin almış olduğu karar vardı. Yıldız, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin oy kaygısına düştüğünü ve boş bir mecliste yasa çıkarılması çabasına düştüğünü ifade etti. Bu çaba sonucu dünyanın, tarih yalanlarını oylayan bir mecliste gördüğünü anlatan Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi bize ırkçı, soykırımcı ithamlarda bulunan Sarkozy'ye sayısız ırkçı davaları açılmaya başladı. Sarkozy, 'Fransa siyasilerin ya da Cezayirlilerin değil. Fransa, Fransızların' demişti. Aslında aynı kişi, bize ırkçılık ve soykırım ile suçlamada bulunmaktadır. Belki de bu suçlamayı yöneltebilecek en son kişidir. 'Avrupa Birliği Avrupa kıtası içindir. Türkiye, küçük Asya'dır' diyerek, kendisini tarih bilgisi yanında coğrafya bilgisinin de test edilmesini sağlamıştır. Kendisine AB üyesi olan Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin hangi coğrafyada olduğunu sormak gerekir."

Fransa'nın, bir zamanlar özgürlük denince akla gelen ülke olduğunu ama bugün bu imajının zedelendiğini dile getiren Yıldız, "Bu yasayı oylayanlar demokrasi ve özgürlükte dünyaya örnek olan atalarına ihanet ettiler. Yapılanlar sadece Türkiye adına değil, Fransa halkı adına da talihsizliktir. Demokrasi ve özgürlüklerin artık Fransa'da yeri olmadığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı döneminde idari ve siyasi başarısızlıkların aslında dış politikadaki popülist yaklaşımlarla çözülemeyeceğini kendileri bilmelidirler. Kendilerine in iyi cevabı kendi halkı verecektir." diye konuştu.

Bakan Taner Yıldız, gelişmeler sonrasında Türkiye olarak kararlı duruşun değiştirilmeyeceğine dikkat çekerek, "Bu yasayı ve girişimleri kabul etmeyeceğimizi açıkladık. Sayın Başbakanımızın söylediği gibi askeri, siyasi ekonomik alanlarda bir kısım yaptırımlar açıklandı. Temennimiz, senatoda sağduyulu yaklaşımla böyle bir noktanın artık kabul edilmemesi yönündedir. Bu süreçte iktidarı, muhalefeti ve toplumumuzun bütün kesimleriyle güç birliği yaparak bu yalanlara karşı dimdik duracağız, sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,282 µs