En Sıcak Konular

Geceyarısı kıyağına tepki yağdı

25 Aralık 2011 12:11 tsi
Meclis’te 4 partinin gece yarısı uzlaşısıyla emekli milletvekili maaşlarına yapılan yüzde 61’lik zam tepkilere yol açtı.

Emekli memura yüzde 3 artı 3 zam verilirken emekli vekillerin 4 bin 980 TL olan maaşları 8 bin 40 TL’ye yükseltildi. Emekli vekil maaşları Başbakanlık Müsteşarı yerine Cumhurbaşkanı’nın emekli aylığına endekslendi.

‘EMEKLİYLE ALAY EDER GİBİ’

Bu zamma kamuoyunda tepki yağdı. Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı Nalan Huriye Akcan ve Türk Emekli-Sen Genel Başkanı Osman Özdemir, “Bizlerin ilâçlarımıza ödeyeceğimiz zamların kanununda, bizlerle alay eder gibi kendi maaşlarına yüzde 61 zam yaptılar. Türkiye’de ortalama emekli maaşı 800 TL, asgari ücret 650 TL civarında. Açlıkla mücadele eden emeklilerimizden hastanelerde alınan paranın artırılması için gözünü kırpmadan kanun çıkaran vekiller kendi emekli maaşlarını 8 bin TL’ye yükseltti. 3 kuruşluk maaşlarımızdan yapılacak kesintilerle herhalde 8 bin TL’lik emekli maaşlarına kaynak oluşturacaklar” açıklamasında bulundu.

MEMUR 15 AYDIR BEKLİYOR

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da yasayı ağır bir dille eleştirdi. Gündoğdu, “Emekli vekile bir gecede zam yapılıyor ama bizim yasamız 15 aydır Meclis’e gelemiyor. Bir ayda Köşk’ten dönüp iki kez çıkarılan yasalar var.

Gece yarısı zammını anlamak mümkün değil” ifadelerini kullandı. Türkiye Kamu-Sen gelişmeyi “Milletvekillerine müjde, vatandaşa kötü haber” şeklinde değerlendirirken İşçi-Memur-Bağkur Emeklileri Derneği Başkanı Hamdi Öz şunları kaydetti: “İntibak yasası aylarca çıkmazken emekli milletvekili maaşlarına bir gecede zam yapılması utanç vericidir. Emeklilere büyük ayıp edildi. Sokaktaki arkadaşlarımız yapılan zamma lanet okuyor.”

Zamma oy veren iki arkadaşımızı kınıyorum

Gürsel Tekin, bazı gazetelerde, milletvekillerinin emekliliğine ilişkin düzenlemeyi sanki CHP çıkarmış gibi haberler yapıldığından yakındı. Tekin, şu görüşleri dile getirdi: ‘’İki arkadaşımızın hatasından dolayı, bütün gazetelerde iki CHP’li milletvekili var. Bu yasayı getiren kim kardeşim? Bu yasanın öncüleri kim? Niye onlar gazetelerde yok? Evet o arkadaşlarımız ciddi hata yapmıştır, kişisel olarak kınıyorum. CHP olarak bunun gereği yapılacaktır. Bu yasada CHP’nin en ufak bir katkısı yok.”

DİSİPLİNE SEVK

Bu arada CHP Grup Başkanlığı, milletvekillerinin emekliliğine ilişkin düzenlemenin CHP’nin muhalefetine rağmen yapıldığını, önergede imzası bulunan iki milletvekili hakkında ise grup disiplin kurallarının işletileceğini açıkladı.

bugün


Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,785 µs