En Sıcak Konular

Şahin: Haklı davamızda çok dağınığız

25 Aralık 2011 09:30 tsi
Bakan Şahin, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı kararı ile ilgili, "Biz haklı davamızda neden bu kadar dağınığız? Kendimizi hesaba çekmeliyiz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Fransa’nın sözde Ermeni soykırımı kararı ile ilgili, “Küçük bir parça 100 yıldır inanarak mücadele ediyorsa, biz haklı davamızda neden bu kadar dağınığız? Kendimizi hesaba çekmeliyiz” dedi.

Bakan Şahin, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve Şehitkamil Belediyesi işbirliğinde Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Gaziantep Savunması Anma Gecesi’ne katıldı.

Burada bir konuşma yapan Şahin, geçmişte kadın, erkek ve çocukların hep birlikte bir mücadele azmi ortaya koyduğunu ifade etti. Şahin, ”Atalarımız, yaptığı çelik mermiyle gelen Fransız tanklarının motorunu bozan mermi yapıyor. Halbuki İngiliz şehirdeki bütün cephaneliği topluyor. Aklını kullanma ve oradaki başarıyı yakalamada büyük bir teknoloji, inovasyon ve alt yapı var. Bugün bizi farklı kılan o günden gelen genetik mirasımızdır. Biz torunları olarak atalarımızın ne yaptığını görüyoruz. Zerdali çekirdeğinden ekmek yapmak da başka bir şey. Olmayan şartlarda olmazı oldurma. İşte bizim bu mücadelemizde bu topraklarda bu suda, bu havada başka bir şey var bizi biz yapan. O yüzden biz bunları mutlaka anlamalı, anlatmalıyız. Gençlerimize bu ruhu aşılamalıyız. Bu ruhu aşıladığımız zaman korkacağımız hiçbir şey yok. Yarınlarımız çok aydınlık olacaktır” ifadelerini kullandı.

Fransa parlamentosunun aldığı karara da değinen Şahin, "Bir avuç Ermeni nasıl bu kararı çıkartıyor dediğimiz bir şey var. Onların da 100 yıllık mücadelesi var. Oysa biz yalnız Avrupa’da 3,5 milyon Türk’üz. Artık üçüncü kuşak, aklıyla bütün Avrupa’nın ekonomisi içinde var. Genç girişimcilerimiz de var. Artık oranın kalkınmasının ayrılmaz bir parçası olmuş. Küçük dediğimiz parça, 100 yıldır bir de inanarak mücadele ediyorsa, biz haklı davamızda niye bu kadar dağınığız? Kendimizi hesaba çekmemiz lazım. Bunlar bunu 35 milletvekili ile çıkarıyor deyip farklı şekilde koyabiliriz ama biz artık kendi tarihimizden korkmuyoruz, barıştık. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı en önemli en önemli manevi miras bilim ve akıldır. Bugün artık topla tüfekle değil, ekonomik mücadele verildiğini biliyoruz. Yerli makine yapmamız gerektiğini biliyoruz. Popülizmle, hamasetle duygularımızı paylaşacağız, çekinmeyeceğiz ama bu ekonomik mücadelede daha iyi makine yapabilmeyi, bizi farklı yapan değerleri daha farklı noktaya koymayı da başaracağız. Lobi yapmayı, haklı davamızı anlatmayı dünyaya daha farklı şekilde anlatmayı öğreneceğiz. Arşivleri açalım, tarihi tarihçilere bırakalım dedik. Aslında doğruydu. Ama siyasiler müsaade etmiyorsa biz de aynı şekilde, aynı mücadelemizi yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Gecede katılımcılara, Can Dündar’ın danışmanlığında GTO tarafından hazırlatılan ‘Kefen Bayraklı Kale Gaziantep’ isimli belgesel izletildi. Antep savunmasında mücadele edenlerin yakınlarına da onur ödülü verdi. Törenin sonunda da GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ve Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun ortaklaşa sunduğu ‘Türkülerle Gaziantep'in Kurtuluşu Konseri’ büyük bir ilgiyle izlendi.

cihan

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,180 µs