En Sıcak Konular

Anayasa için ''sivil harekatı'' başlatıyor

25 Aralık 2011 09:27 tsi
Anayasa için ''sivil harekatı'' başlatıyor Toplumun tüm kesimlerini temsil eden sivil toplum kuruluşları 6 ay sürecek anayasa sürecini yarın başlatıyor.

İlk toplantıya TBMM Başkanı Çiçek’in yanı sıra 12 vekil katılıyor. Çatı örgütleri, Anayasa'da olmasını istedikleri hususları Çiçek'e iletecek.

İşçi, işveren, esnaf ve çiftçi başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini temsil eden sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri Anayasa için buluşacak.  TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in hızlandırdığı yeni Anayasa çalışmalarına 'sivil' atak geldi. Sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Anayasa Platformu, yarın Anayasa çalışması için kapsamlı programını başlatıyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nda (TESK) yapılacak geniş katılımlı toplantıyla başlayacak çalışmalar 6 aylık bir süreci kapsayacak.

İlk toplantıya TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra Meclis'teki siyasi partilerden 12 milletvekili ve Meclis dışından DSP yönetimi katılacak. Anayasa buluşmasının sivil kanadında ise Anayasa Platformu Ulusal Çalıştayı üyesi  TESK, TOBB, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, TZOB ve TÜSİAD yetkilileri yer alacak. Anayasa çalışmalarının sekretarya görevini TEPAV yürütecek.

ORTAK DEKLARASYON

'Milli mutabakat Anayasası' mesajı verilmesi planlanan TESK'teki toplantıda Türkiye'nin tamamına yakınını temsil eden sivil toplum kuruluşları ortak bir metin açıklayacak. "Güçlerimizi birleştireceğiz, Türkiye'nin ihtiyacı olan Anayasa'yı birlikte çıkaracağız" ifadelerinin yer alacağı mektup Cemil Çiçek'e teslim edilecek. Kuruluşların Anayasa'da olmasını istedikleri maddeler de açıklanacak.

10 İLDE TOPLANTI

Anayasa Platformu'nu oluşturan sivil toplum kuruluşları, bu toplantının ardından 6 ay sürecek ve toplam 10 ili kapsayan Anayasa bilgilendirme turuna çıkacak. Bu kapsamda Ankara, İstanbul,  İzmir,  Bursa, Erzurum, Samsun, Gaziantep, Diyarbakır, Malatya ve Kayseri  tam katılımlı toplantıların yapılacağı iller olarak belirlendi. Bu süreç en geç 2012 Haziran sonuna kadar tamamlanacak.

ÇİÇEK'TEN ANAYASA TURU

Anayasa Platformu'nun yeni Anayasa hazırlıklarına ilgi oluşturmak ve toplumsal katılımı artırmak amacıyla yürüteceği çalışmalara paralel olarak TBMM Başkanı Cemil Çiçek, sivil toplum kuruluşlarına yönelik özel Anayasa turunu sürdürecek. Çiçek bu amaçla salı günü TİSK'i ziyaret edecek.

bugün



 

Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,005 µs