En Sıcak Konular

Alman basınına göre zarar eden Fransa

23 Aralık 2011 15:35 tsi
Alman basını, Fransa Parlamentosu'nda 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının reddini suç sayan yasa tasarısının kabul edilmesiyle ilgili gelişmelere yer verdi.

"Frankfurter Allgemeine Zeitung" gazetesinde "Paris Ankara'yı öfkelendirdi" başlığıyla yayımlanan bir yorumda, Fransa Parlamentosunun 2001 yılında 1915 olaylarıyla ilgili olarak Ermeni iddialarını kabul ettiği ve 2006 yılında da bu iddiaları suç sayan yasa tasarısını gündeme getirdiği, ancak bu tasarının diplomatik hassasiyetler gözönünde bulundurularak uygulamaya konulmadığı hatırlatıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, yaklaşık 1 yıl önce Ermeni kökenli Fransız şarkıcı Charles Aznavour'a tasarının yeniden gündeme getirileceği sözünü verdiği, Ermeni kökenli seçmenleri düşünerek, Türkiye ile ekonomik ilişkilerin bozulmasını göze aldığı belirtilen yorumda, "Bu eylemin siyasi zararı, Arap dünyasında etkili olan önemli bir müttefikin öfkelendirilmiş olması" ifadesine yer verildi.

"Frankfurter Rundschau" gazetesinde yer alan bir haber-yorumda ise, Wikileaks'in ortaya çıkarttığı gizli bir mesajda, "Sarkozy, 1915 olaylarıyla ilgili yasa teklifinin Fransa Senatosunda ölmesini sağlayacak" ifadesinin kullanıldığı hatırlatıldı.

Fransa Cumhurbaşkanlığının gerçekten de ilkbaharda bu yönde bir girişimde bulunduğu, ancak Sarkozy'nin sonbaharda Ermenistan'a yaptığı bir ziyaret sırasında yasanın kabul edilmesi için çaba harcayacağını söylediği belirtilen haber-yorumda, söz konusu karar tasarısının kabul edilmesinden sonra Türkiye'nin, Paris Büyükelçisini geri çektiğine ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Fransa'nın önce kendi tarihiyle yüzleşmesi gerektiği yönündeki değerlendirmesine işaret edildi.

AA

Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs