En Sıcak Konular

Günay: Sokaklarımız da otel gibi olmalı

23 Aralık 2011 13:04 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’nin turizm potansiyelinin arttığını, otellerin kalitesinin yükseldiğini ancak ‘sokak’ta sorun yaşadıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Otellerimiz kadar, sokaklarımız da temiz olursa, daha fazla turist çekeceğimize inanıyorum.” dedi.

Bakan Günay, Ankara Sheraton Otel’de düzenlenen Kültür Turizmi Zirvesi’ndeki konuşmasında Türkiye’nin turizm potansiyelinin arttığını, otellerin kalitesinin yükseldiğini ancak ‘sokak’ta sorun yaşadıklarını söyledi.

Bakan Günay, “Eksiğimiz sokakta. Otelden çıkıldıktan sonra valilerimizden belediye başkanlarına, öğretmenimize halkımıza kadar halkın üzerine görevler düşüyor. Sokağımızı da otellerimiz kadar temiz hale getirirsek, turist bereketimiz artacak.” dedi.

Bu yıl 30 milyon turistin Türkiye’ye gelmesini beklediklerini gelecek 10 yıl içinde de bu sayının 50 milyon turiste çıkartmak olduğunu belirten Günay, “Türkiye’nin en büyük hazinesi kültürdür, bizde bu çok fazla var. Biz artık turizm konusunda Yunanistan’la yarışmıyoruz. Türkiye’ye Yunanistan kadar turist gelsin deniliyordu. Yunanistan’ın 2.5 katına, Mısır’ın 3 katından fazla turist geliyor Türkiye’ye. Bizim rakibimiz, İtalya, İspanya, Fransa ile ABD ve Çin.” ifadelerini kullandı.

Günay, müze ve ören yerlerindeki gelirlerinin arttığına da dikkat çekerek, “Daha önce 180 milyon TL olan gelirimizi, önümüzdeki yıl 247 milyon TL’ye çıkarmayı amaçlıyoruz. Ören yerlerimizi düzenli hale getirerek, müzelerimizin konseptini yükselterek bunu becerdik. Gaziantep’teki müzelerimizin bir benzerini Denizli, Şanlıurfa, Hatay, İzmir ve Ankara’da da yapacağız.” diye konuştu.

Bakan Günay, Ankara Hacı Bayram August Tapınağı’ndaki yazının örneğinin sadece Roma’da olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin bir açık hava kültür hazinesine sahip olduğunu vurguladı.

Ankara’da 2013 yılında projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı, uygulamanın da Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirileceği açık hava müzesine kavuşacağını söyleyen Bakan Günay, bu sayede Ankara’nın tarihi kent merkezinin canlanacağını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yaptığı açılış konuşmasında Türkiye’nin önemli bir kültür hazinesine sahip olduğunu Ankara’nın da bu kültür hazineleri içinde yer aldığını söyledi. Gökçek, Ankara’da turizmi canlandırmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından protokol, Sheraton Otel’deki fuaye alanını gezdi.

 

CİHAN

Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,427 µs