En Sıcak Konular

Çarkın, 'İnşallah cesetler bulunur'

23 Aralık 2011 11:08 tsi
Çarkın, 'faili meçhul mezarları' göstermek için üç nokta gösterdi fakat bir sonuca ulaşılamadı. Çarkın, 'İnşallah cesetler bulunur' dedi.

Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Ayhan Çarkın, Tarık Ümit ve Behçet Cantürk’ün cesetlerinin ‘atıldığı’ yeri göstemek üzere İstanbul’a getirildi. Silivri - Çerkezköy arasında üç ayrı nokta arandı. Ancak hiç bir ize rastlanmadı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı keşfe 50’ye yakın basın mensubu aracı da eşlik etti. Çarkın, arama sırasında ‘Burası olabilir’, ‘Çalılar vardı’, ‘İnşallah bulunur’ dedikçe Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filmi akıllara geldi.

Cezaevinden alınarak Ankara’dan uçağa bindirilen Çarkın, sabah 05.30 sularında Atatürk Havaalanı’na indi. Polis eşliğinde Adli Tıp Kurumu’ndan sağlık raporu alınan Çarkın, Tarık Ümit’in cesetinin bulunması için Silivri’ye götürüldü. Silivri’deki ilk adres Emniyet Müdürlüğü oldu. Sabah 07.30 sıralarıhda Silivri’ye gelen Çarkın, emniyette adres tarifinde bulundu. Çarkın’ın gösterdiği noktalara önceden jandarma ve polis ekipleri gönderildi. Savcıların gelmesiyle birlikte bir saat sonra ilk adrese gidildi.

Üç nokta arandı
İlk nokta 1995’te öldürüldüğü sanılan Tarık Ümit’in aracının bulunduğu yer oldu. Silivri’ye bağlı Büyükçavuşlu - Beyciler Köyü arasındaki yol üzerinde bir ağacın altına aracı bıraktıklarını anlatan Çarkın, polislere, araç değiştirerek 500-600 metre daha gittiklerini söyledi. Yaklaşık bir saat süren arama sonrasında istikamet ters yöne çevrildi. İkinci nokta ise, ilkinden yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta, Çerkezköy ile Silivri ilçe sınırının bulunduğu üç yol ağzıydı. Çarkın, ‘Ümit’in cesetini sanırım şuraya attık’ diyerek yer gösterdi, cesedin üzerini çalılarla örttüklerini de iddia etti.

Burada Cooker cinsi köpek ‘Ceku’ ile bir süre arama yapıldı. Aramalar sırasında Çarkın, bir restoranda tutuldu. Bir saat süren aramadan sonra yeni hedef belirlendi. Ters yöne devam… Üçüncü nokta ise ilk noktanın diğer tarafıydı. Yani ilk arama yapılan yere yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Büyükçavuşlu ile Beyciler Köyü yol ayrımının bulunduğu üç yola gelindi.

‘Oğuz daha iyi bulurdu’

Bu sırada jandarma ‘savcının talimatı olduğu’ gerekçesiyle bir noktadan diğer noktaya geçerken basın araçlarının sürekli önünü kesti.

Silivri’deki son arama noktasında da yolun her iki tarafı tarandı. Traktörün arkasına takılan büyük tırmık arazinin yüzeyini eştikten sonra polisler de kemik aradı ancak, sonuç alınmadı. Çarkın sık sık tam olarak hatırlamadığını söyledi. Bir ara polislere ‘Oğuz (Yorulmaz) daha iyi bulurdu’ dedi. Ankara’dan gelen savcılar Hakan Yüksel ve Mehmet Özgür de Çarkın’ın aramalarında bulundu. Savcılar, Çarkın’ın sadece Tarık Ümit’le ilgili bilgisinin bulunduğunu, Çarkın’ın gösterdiği yerlerde yüzeysel aramalar yapıldığını söyledi.

Orduevi önüne götürüldü

Çarkın, akşam saatlerinde ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinden Fenerbahçe Orduevi’nin önüne götürüldü. Orduevinin giriş kapısının yakınında bir süre araç içinde bekletilen Çarkın, daha sonra araçtan indirilmeden tekrar götürüldü.
Bundan sonraki arama Sapanca’da yapılacak.

Radikal



Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,001 µs