iyibilgi özel" /> iyibilgi özel"/>

En Sıcak Konular

'Devrimin tam ortasındayız'

23 Aralık 2011 10:20 tsi
'Devrimin tam ortasındayız' Herkesin iyiliği için... iyibilgi özel

1- Önce Mehmet Barlas'ın Başbakan Erdoğan'ın geçirdiği ameliyat sonrası kaleme aldığı şu tespite bakalım:

Beyaz Türkler'in hemen hepsi Başbakan Erdoğan'ın sağlığına kavuşması için dua eder durumdalar.
Bunun nedeni Erdoğan'a duydukları sevgi değil, ülkenin ve ekonominin istikrarının, Erdoğan'ın varlığına ve sağlığına bağlı olduğunu düşünmeleri.

http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=235196

2- Hemen akabinde ABD yönetimin iki numaralı ismi Joe Biden'i İstanbul Kuzguncuk'taki ziyareti üzerine Yıldıray Oğur'un kaleme almış olduğu yazıyı hatırlayın: Anlaşılan Biden, yalıdaki davete katılan "Beyaz Türklere" epeyce AKP propagandası yapmış. Cumhuriyet'in neredeye kurucu ailelerinden birinin üçüncü kuşağını temsil eden ev sahibi Sahir Erozan'ın yalısında yüksele "Biz AKP ile birlikte çalışacağız" mesajının tam yeini bulduğuna ise şüphe yok.

http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=235446

3- Ardından Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, önceki küresel krizde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın haklı çıktığını ve krizin Türkiye’yi teğet geçtiğini belirterek, “Bugün, o günkü dönem değil. Avrupa’daki kriz Türkiye’yi de etkileyecektir. Bu devir bizi teğet geçti devri değildir” dedi. Koç, Erdoğan'a bir mektup yazdığını belirterek, "Sağlık, demokrasi gibidir, elden gitmeyince kıymeti bilinmez. Sayın Başbakan'a öyle bir mektup yazdım ve dikkat et dedim sağlık çok önemlidir. Hem Türkiye hem iş alemi hem de şahıs olarak... Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönemde şartlar daha katı ve değişken olacaktır" demişti.

4- 3 gün sonra şu haber karşımıza çıktı.

Krizdeki Batı'nın cazibesi gittikçe azalıyor. Koç Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, rotalarını Asya'da Endonezya, Vietnam ve Malezya'ya çevirdiklerini açıkladı.  Koç, bundan sonraki satın alma planlarının Avrupa'da olmadığını dile getirdi.  

http://www.iyibilgi.com/haber.php?haber_id=237380

5- Ve gelelim bugüne. 19. yüzyıldaki Avrupa devrimlerini incelemiş ünlü tarihçi Eric Hobsbawm BBC'ye yaptığı açıklamada şöyle diyor, özetle: 2011 bana bir ülkede başlayıp, başka ülkelere sıçrayan kendi kendini ateşlemiş 1848 devrimini hatırlatıyor...Devrimin tam ortasındayız. Ama aynı devrim değil. İki devrimi birleştiren nokta şu: Modernleşmeci genç bir orta sınıf ve protestoları son derece kolay bir şekilde harekete geçirecek bir teknoloji. Dalgalanmanın arkasında işçi sınıf değil, orta sınıf var.

Bütün bu noktaları alt alta topladıktan sonra, karşımıza çıkan tabloya müsadenizle son bir rötuş gerekiyor:

2012, 2011'den daha hareketli olacağa benziyor. Batı dünyasını sarsan finansal kriz çözülmemiş, Ortadoğu'da mezhep çatışmaları tehlikesi iyice ortaya çıkmışken, üstüne üstlük dünyanın ekseni Asya'ya kaymışken, tüm dünya kaotik bir hareketin yörüngesine girmiş durumda. Bu kez "teğet" ile sıyrılabilecek kadar şanslı olmayabiliriz. Sadece toplumsal, siyasal ve askeri anlamda değil, bilim ve metafizik konularda da bir tsunami ile karşı karşıya kalabiliriz.

Saflar sıklaşıyor...Hayatta kalabilmek adına, herkesin iyiliği için bu safların sıklaşmasından başka bir çare şimdilik görünmüyor gibi.

www.iyibilgi.com özel

Bu haber 2,821 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs