En Sıcak Konular

KCK operasyonları PKK'yı panikletti!

23 Aralık 2011 09:58 tsi
KCK operasyonları PKK'yı panikletti! PKK, ''özür startejisi'' geliştirdi...

Ahmet Türk’ün de aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin 2010’da çocukları PKK tarafından öldürülen ailelere giderek, örgüt adına özür diledikleri ortaya çıktı.

Korucular, Ahmet Türk’ün de aralarında bulunduğu bazı milletvekillerinin 2010’da çocukları PKK tarafından öldürülen ailelere giderek “Özür diliyoruz. Örgüt bu saldırıyı gerçekleştirenleri artık içinde barındırmıyor” dediklerini söyledi.

Korucular, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan Terör ve Şiddet Olayları Kapsamında Yaşam Hakkı İhlallerinin İnceleme Alt Komisyonu’nda PKK’nın “özür startejisi” geliştirdiğini anlattı. Alt komisyon Hakkâri ve Batman’dan gelen biri emekli 5 korucuyu dinledi.

Korucular, PKK’nın kendisini meşrulaştırma amacıyla strateji değişikliğine gittiğini belirtirken, öldürdükleri insanların ailelerine giderek, “özür mekanizmasını” devreye soktuklarını kaydetti. Ahmet Türk’ün de aralarında bulunduğu bazı vekil ve bölgenin ileri gelenlerinin, korucu ailelerinin de bulunduğu acılı ailelere özür ziyaretinde bulunduklarını belirten korucular, şöyle konuştu:

‘Bu bir hataydı’

Örgüt strateji değiştirdi. Önceden herkesi hedef alıyorlardı şimdi silahlı güçleri alıyorlar. Şimdi korucularla iyi ilişkiler geliştirmek istiyorlar. 2010’da koruculara yönelik saldırıların ardından şehit olan arkadaşlarımızın ailelerinin de aralarında bulunduğu ailelere bölgenin ileri gelenleri ziyarette bulundu. O dönem DTP’li Ahmet Türk’ün de aralarında bulunduğu bu heyet aile bireyleri PKK tarafından öldürülen ailelere gidip ‘Bu bir hataydı. Özür diliyoruz. Örgüt sizi önemsiyor. Sizlere zarar vermek istemiyor. Barışmak istiyor. Yapılan yanlıştı. O yanlış saldırıyı yapanlar örgütten atıldılar. Bağları kalmadı. Dolayısıyla arada barış sağlayalım’ dedi. Biz de ‘Razı gelmiyoruz, yapılanı hata görmüyoruz, canımız gitti. Örgütten atıldığını söylediğiniz kişiler hâlâ örgüt için çalışıyor. Kimin yaptığını biliyoruz, dediğiniz doğru değil. Söylediklerini kabul etmiyoruz. Biz de Kürdüz ama devletten Kürt olduğumuz için hiçbir ayrımcılık görmedik’ dedik. Ama şu an örgüt bölgede önemli isimleri gönderip özür dileyerek halkla arasını iyileştirmek istiyor.

‘Paniğe kapıldılar’

Kırsala ve KCK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar, halkla ilişkilerini iyileştirmek isteyen PKK’yı paniğe sevk etti. KCK operasyonlarından sonra 6 aydır rahat ettik. Ciddi operasyonlar yapıldığı için artık PKK baskı yapamıyor. Halkta devlete karşı güven oluşunca ihbar ediyor. Devletin güçlü olduğunu halk hissetti. Son 6 ayda PKK’nın da biteceğini hisseti. Onun için daha korkusuz davranıyor.”

milliyet

Bu haber 1,201 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,507 µs