En Sıcak Konular

Fransa'ya tepkiler çığ gibi

23 Aralık 2011 09:56 tsi
Esenler Rizeliler derneği yaptığı açıklamada: Fransa dünyada soykırımla ilgili tarihi bir belge görmek istiyorsa, kendi sömürgeci ve kanlı geçmişine dönüp bakması yeterlidir.

Fransız Devleti; kendini bilmez Ermeni diasporasını, Türkiye Cumhuriyeti’ne tercih etmiş ve Türk milletini derinden yaralamıştır. Böyle bir hakaretin karşılıksız kalması şüphesiz beklenemeyecektir.

Türk Milleti, belirli aralıklarla gündeme getirilen asılsız Ermeni soykırım iddialarıyla sindirilmeye ve köşeye sıkıştırılmaya çalışılmaktadır.

Son olarak Fransa’nın gündeme getirdiği ve Fransa Meclisi Genel Kurulunda kabul ettiği yasa taslağı, bunun en basit anlamıyla sefil bir örneğidir.

Türk Milletinin şerefli geçmişinde haksız ve adaletsiz bir uygulamaya rastlamak mümkün olmadığı gibi, iftira ve safsatalarla dolu, insanlıkla bağdaşmayan bu iddiaların kabulünün hiçbir vicdana sığmayacağı bilinmelidir.

Türk Milleti şanlı tarihi boyunca, zulmün karşısında olmuş, mazluma Yunus, zalime Yavuz olmuş, Yaratılanı Sev Yaratandan Ötürü düsturuyla hareket etmiş ve Avrupa halklarının baskıdan inim inim inlediği çağlarda tüm dünyaya adaleti götürmenin peşinde koşmuştur.

Fransa dünyada soykırımla ilgili tarihi bir belge görmek istiyorsa, kendi sömürgeci ve kanlı geçmişine dönüp bakması yeterlidir.
İnsanlık hafızası Cezayir’de dökülen kanları, Ruanda da yapılan kıyımları hiçbir zaman unutmamıştır. Fransa’nın vahşi yüzünü ortaya koyan bu zulüm, insanlık tarihinin vicdanını hala sızlatmaktadır.

Fransa’nın Türk Milletine çamur atmaya, tarihi gerçekleri eğip bükerek bir menfaat sağlamaya çalışmasını, iç siyasetteki sefillik ve tükenmişliğin göstergesi olarak görüyor ve Esenler Rizeliler Derneği Yönetimi kurulu olarak Fransayı aklını başına almaya davet ediyoruz.

Milletimizin bu konuda oluşturduğu şuuru takdir ediyor birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek, tek vücut, tek yürek, tek beden, 72 milyonun sevgi ve nefretinin ne demek olduğunu bütün Fransa’ya ve dünyaya anlatmaya davet ediyoruz.

Esenler Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu Adına Başkan,

Barış AL

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,448 µs