En Sıcak Konular

Türköne: Sağlam Atatürkçüyüm!

23 Aralık 2011 09:55 tsi
Türköne: Sağlam Atatürkçüyüm! Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yönetimine atanan Mümtazer Türköne, 'Atatürk milliyetçiliği' ifadesinin yeni anayasada olmamasını istedi

10 Kasım'da yazdığı "Atatürkçülük bağnazlığı gizleyen maske" sözleriyle CHP ve MHP'nin şimşeklerini üzerine çeken Mümtazer Türköne, kendisini bu sözlerle savundu:

"Çok abartılacak durum değil. Atatürk ve Atatürkçülük konusunda çok sağlam ölçülere sahibim."

Türköne, 'Mevcut Anayasa'da yeralan 'Atatürk Milliyetçiliği' maddesi, yeni yapılacak Anayasa'dan çıkarılmalıdır. Çünkü bunun anlamını kimse bilmiyor' dedi. Türköne Atatürkçülüğün mevcut haliyle bağnazlık ve yobazlık haline geldiğini savundu.

Atatürkçülük karşıtı söylemleri nedeniyle eleştirilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından sürpriz bir şekilde Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Yönetim Kurulu üyeliği'ne getirilen Zaman gazetesi yazarı Prof. Dr. Mümtazer Türköne Akşam'a konuştu. İşte hedefteki ismin ilginç sözleri:

"'SAĞLAM' ATATÜRKÇÜYÜM"

Bu beklenmeyen bir atanmaydı. Bu yüzden sürpriz oldu. Çok abartılacak durum değil. Atatürk ve Atatürkçülük konusunda çok sağlam ölçülere sahibim. Atatürk, tıpkı bayrak gibi, vatan gibi ortak değerimizdir. Ama Atatürkçülük tam bir bağnazlık, yobazlık ve çağdaşlığa kapalılık şeklinde yayılıyor. Bu kavram, ideolojik kavgaların malzemesi olarak kullanılıyor. O'nun saygın hatırasını, mirasını bu kavgalardan kurtarmak lazım.

"ATATÜRK'ÜN İTİBARINI KORUYACAĞIM"

Atatürk'ün bize vasiyeti çok açık; 'Ben geride dogma bırakmadım. Benim mirasım bilim ve akıldır' demiştir. Getirildiğim görev, Atatürk üzerinden yapılan siyaset, ticaret ve çıkar hesaplarına karşı mücadele etmem için uygun bir zemin. Atatürkçülük adı altında yapılanların, Atatürk'le uzaktan yakından ilgisi olmadığını ve Atatürk'e zarar verdiğini düşünüyorum. Yeni görevimde Atatürk'ün itibarını, saygınlığını korumakla uğraşacağım.

"ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ İFADESİ YENİ ANAYASADA OLMASIN"

Mevcut Anayasa'nın 2'inci Maddesi'nde yeralan 'Atatürk Milliyetçiliği' ifadesi, yeni yapılacak Anayasa'dan çıkarılmalıdır. Çünkü bunun ne olduğunu bilen bir Allah'ın kulu yok Türkiye'de. Tanımını kimsenin bilmediği böyle bir kavram, Anayasa metninde yer almamalı.

 

Bu haber 781 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,247 µs