En Sıcak Konular

MHP'li Vural'dan ilginç açıklama

23 Aralık 2011 09:34 tsi
Bu önerinin sahibi MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural... Cumhurbaşkanı Gül'ün, Mümtazer Türköne atamasını bu öneriyle eleştirdi...

MHP grup Başkanvekili Oktay Vural, Atatürk Kültür Dil Tarih ve Yüksek Kurulu'na Mümtazer Türköne'nin 'kasıtlı' olarak atandığını savunarak, Abdullah Gül'e tuhaf bir öneride bulundu:

"O zaman Sayın Cumhurbaşkanı İmralı Canisi Öcalan'ı da terörle mücadele yapan Özel Kuvvetlerin başına paşa olarak getirmek için bir atama kararnamesi yapar"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ermeni soykırımını inkarın cezalandırılmasını öngören yasa tasarısının görüşmelerinden önce Fransa'daki görüşmelere katılan MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Halaçoğlu yaptıkları görüşmeler hakkında bilgi verirken tasarının ne hükümet ne de bir parti tarafından sahiplenilmediğine dikkat çekti. Türkiye'nin gündeme getirdiği ortak tarih komisyonu kurulması önerinin bilinmemesinin Türkiye'nin büyük bir eksikliği olduğunu anlatan Halaçoğlu, sürecin bitmediğini Senato onayı sürecinde çalışmaların yoğunlaşarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

ÖCALAN'I DA ÖZEL KUVVETLERİN BAŞINA GETİRSİN

Atatürk Kültür Dil Tarih ve Yüksek Kurulu'na Mümtazer Türköne'nin atanması soruldu. KHK ile çıkan yasayı askerin çıkardığı yasadan daha kötü olarak nitelendiren Halaçoğlu, atamaları da siyasete bulaşmış isimlerin atanmasının bilimsel çalışmaların güvenilirliğini zedeleyeceğini, kurumun siyasallaşmasına neden olacağını belirterek eleştirdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türköne'nin atanmasının "kasıtlı" ve "siyasal amaçlarla kullanmak" amaçlı olduğunu savundu. Atatürk'ten "adam" diye bahseden kişinin bu kuruma atanmasının kabul edilemeyeceğini savunan Vural, CHP'li bir siyasetçinin eşinin de atanarak "denge gözetiliyor" gibi yapıldığını ileri sürdü.

Vural, "Böyle şey olur mu? O zaman Sayın Cumhurbaşkanı İmralı Canisi Öcalan'ı da terörle mücadele yapan Özel Kuvvetlerin başına paşa olarak getirmek için bir atama kararnamesi yapar" dedi.

Vural, Başbakan Erdoğan'ın milletvekili adayı olmasına onay vermediği Türköne'nin Cumhurbaşkanı'nın bu üyeliğe atamasının da AKP içindeki güç rekabetinin bir sonucu olduğunu ileri sürdü.


Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,568 µs