En Sıcak Konular

Davutoğlu büyükelçileri yine topluyor

21 Aralık 2011 22:16 tsi
2008 yılından bu yana yapılan Büyükelçiler Konferansının dördüncüsü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında, 23-30 Aralık tarihleri arasında yapılacak.

2008 yılından bu yana yapılan ve geleneksel bir nitelik kazanan Büyükelçiler Konferansının dördüncüsü, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında, yurt dışı ve yurt içinde görev yapan büyükelçilerin katılımıyla 23-30 Aralık'ta Ankara ve Edirne'de düzenlenecek.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Türk Dış Politikasının Temel Dayanakları: Demokratik Değerler ve Ulusal Çıkarlar'' temasıyla gerçekleştirilecek Büyükelçiler Konferansları'nın, Türkiye'nin bölgesinde ve ötesinde barış ve istikrarın kalıcı kılınmasını hedefleyen çok boyutlu dış politikasının daha etkin bir eşgüdüm içinde yürütülmesine önemli katkı sağladığı belirtildi.

İlk üç Büyükelçiler Konferansı'nın uluslararası gündemi meşgul eden çeşitli konuların ayrıntılı olarak değerlendirilmesi, geleceğe dönük projeksiyonlar üretilmesi ve bunlar temelinde dış politikamızda kısa ve uzun vadede izlenebilecek hareket tarzlarının belirlenmesi bakımından çok yararlı olduğu ifade edilerek, bu hafta başlayacak Dördüncü Konferans'ta da benzer bir çalışma yapılması ve özellikle Avrupa ve Ortadoğu'da 2011 yılına damgasını vuran gelişmelerin kapsamlı bir şekilde ele alınmasının öngörüldüğü bildirildi.

Açıklamaya göre, konferans, 23 Aralık Cuma günü Ankara'da Bakan Davutoğlu'nun Türk dış politikası konusundaki açış konuşmasıyla başlayacak. 28 Aralık Çarşamba günü Edirne'ye geçecek olan büyükelçiler burada Balkanlar politikasına ilişkin temas ve değerlendirmelerde bulunacaklar. 30 Aralık'ta sona erecek program çerçevesinde Büyükelçiler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek.

Öte yandan, geçmiş yıllarda olduğu gibi, etkinliğe uluslararası bir boyut kazandıran üst düzey yabancı konukların konferansa konuşmacı olarak davet edilmesi uygulamasının bu yıl da devam ettiği belirtilerek, bu çerçevede, Ukrayna, İsviçre ve Sırbistan dışişleri bakanları hitap edecek.

aa

Bu haber 580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,616 µs