En Sıcak Konular

Yıldız: Fransa, siyasi günah işliyor

21 Aralık 2011 15:25 tsi
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransa Meclisi tarafından gündeme alınan Ermeni tasarısı hakkında Fransa’nın siyasi günah işlediğini söyledi.

Bakan Yıldız, sakalından dolayı Meclis Taburu Gazinosu'nda bir askerin kendisine servis açmadığını da doğruladı.

Forum Kayseri Alışveriş Merkezi'nin açılış törenine katılmak üzere Kayseri’ye gelen Bakan Yıldız, gazetecilerin sorularını cevapladı.

Her ülkeyle ilişki kurmanın kolay olmadığını ifade eden Yıldız, Fransız meclisi gündemine alınan Ermeni tasarısıyla ilgili sert konuştu. Fransa’nın siyasi günah işlediğini ifade eden Bakan Yıldız, “Fransa siyasi bir günah işliyor. Fransa’nın bu tutumundan ülkelerin zarar görmemesini temenni ederim. Hele hele her ülkeyle ilişki öyle kolay oluşturulamıyor. Oluşturulan ilişkilerin de hemen böyle bir çırpıda berhava edilmemesi gerekir. Ve biz projelerimizi geliştiriyor olmamız lazım. O yüzden ben böyle bir yanlışın içine düşmeyeceklerini temenni etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Meclis Taburu Gazinosu'nda askeri bir personelin milletvekilliği döneminde sakalından dolayı kendisine servis yapmadığının gündeme getirilmesiyle ilgili de Bakan Taner Yıldız, olayı doğruladı.

Olayın 2004 yılında yaşandığını belirten Yıldız, “Ben gerekli cevabı orada verdim. Onlar o röportajda işlenmemiş. Bu davranışın demokratik bir ülkeye yakışmadığını kendilerine uygun bir lisanla verdim. Tabi ki benim de öyle bir ortamda bulunmam benim açımdan da uygun değildi. Ve ben de kendi irademle orayı terk ettim. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün görev süresiyle ilgili tartışmalar konusunda da Bakan Taner Yıldız, bu konuda gerekli açıklamayı Başbakan’ın yaptığını ifade etti.

CİHAN

Bu haber 979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,614 µs