En Sıcak Konular

Maliki: PKK'nın ülkemizdeki varlığına kesinlikle karşıyız

21 Aralık 2011 13:42 tsi
Irak Başbakanı Nuri El Malikli, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığına kesinlikle karşı olduklarını bildirdi.



Maliki, başkent Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, PKK, PJAK ve İran Halkın Mücahitleri Örgütü'nün Eşref kampının Irak'taki varlığına kesinlikle karşı olduklarını, bu örgütleri Irak'ta istemediklerini ve bunların ülkede bulunmalarının Irak anayasasına aykırı olduğunu, Irak'ın bölgesel çekişmelerde taraf olmayacağını belirtti.

Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi hakkında verilen tutuklama kararı ve Haşimi'nin dün yaptığı açıklamalara değinen Maliki, şöyle konuştu:

"Siyasi hayatta başka bir ülkenin terörünü temsil eden birini siyasi ortak olarak kabul etmeyiz. Federal yönetimlerde, hakkında suçlama yöneltilen bir şahsı teslim etmemek gibi bir şey yok. Hakkında suçlamalar yöneltilenin yargıya teslim edilmesi gerekir. Teslim edilmemesi ya da kaçması sorunlara yol açar. Bölgesel Kürt Yönetiminin böyle bir duruma düşmesini temenni etmem. Haşimi'nin davası cinayettir. Arap Birliği'nin ve diğer tarafların müdahale etmesini kabul edemeyiz. Irak yargısı bağımsızdır."

Haşimi'nin, hakkında yöneltilen suçlamaların düzmeceden ibaret olduğu yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Maliki, Haşimi'nin kendisine yöneltilen suçlamaları yargı önünde reddetmesi gerektiğini, cinayetle suçlanan kim olursa olsun yargı önüne çıkması gerektiğini, milletvekilleri dışında hiç kimsenin dokunulmazlığı olmadığını ve Haşimi'ye adil bir yargılama ortamı sunacaklarını söyledi.

Maliki, bu davaya siyasi boyut kazandırılmasına müsaade etmeyeceklerini ve davada herhangi bir pazarlığın söz konusu olamadığını, bunda son sözü yargının söyleyeceğini kaydetti.

Bazı ülkelerin Haşimi davasına müdahale etme ihtimalinin bulunmasının hatırlatılması üzerine Maliki, "Irak'ın iç işlerine karışılmasını kesinlikle kabul etmeyiz. Başkalarının işlerine karışmayız. Başkalarının iç işlerimize karışmasına müsaade etmeyiz. Dostluklar, devletin imarı için kullanılması gerekir. Ülkenin güvenliği ve egemenliğine zarar vermemeli" dedi.

Siyasi istikrarın ancak güvenlik alanında istikrarın sağlanmasıyla sağlanabileceğine dikkati çeken Maliki, ülkenin güvenliği konusunda kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirtti.

Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,406 µs