En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Fransa, Ermeni dostu değil, Türkiye karşıtı bir tez savunuyor

21 Aralık 2011 13:41 tsi
HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını, Fransa başta olmak üzere bazı ülkelerin belirli aralıklarla gündeme getirdiğini, bu ülkelerin Ermeni dostu değil, Türkiye karşıtı bir tez üzerinden ilerlediklerini aktard

Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Kurtulmuş, sözde Ermeni soykırımı ve Cumhurbaşkanlığı görev süresiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi.

1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını senelerdir dünya kamuoyunun gündemine belirli aralıklarla getirildiğine dikkat çeken Kurtulmuş, başta Fransa olmak üzere bu soykırım iddialarına bel bağlayan ülkelerin aslında Ermeni dostu olarak değil, Türkiye karşıtı bir tez üzerinden konuyu gündeme getirildiğinin söyledi. Bunun Ermenistan'ın farkına varması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, parlamentosundan karar geçiren ülkelerin sayısının giderek arttığını aktardı. Bu konuda Türk dışişlerinin çalışmalarını yetersiz olduğunu savunan Numan Kurtulmuş, "Toplam 20 civarında ülkede bu tasarı gündeme gelmiş ve yasalaşmıştır. Canları sıkıldığı zaman Türkiye'nin kulağını çocuğun kulağını çeker gibi terbiye etmek isteyen ülkeler bu gücü nereden alıyor? Tüm bu faaliyetlere karşı Türkiye 1965'ten beri ne yapıyor. Tüm bunlar olurken, Türk dışişleri ciddi kayda değer bir adım atamıyor. Büyükelçilerimizi geri çağırıyoruz. Bir iki ay burada dinleniyor ardından geri gönderiyoruz. O ülkeyle hiçbir şekilde aramız bozulmamış gibi ilişkilerimize devam ediyoruz. Bütün bu karar alan ülkelere sert çıkışlar yapılmalı, aradaki ekonomik ilişkiler askıya alınmalıydı." diye konuştu.

Muhtemelen yarın Fransız parlamentosundan sözde soykırım yasasının geçeceğini ifade eden kurtulmuş, çok ciddi bir tavır geliştirmek mecburiyetinde olduğunu belirtti. Ermenistan diasporasının 2015'e kadar mümkün olduğu kadar çok ülkenin soykırım tasarısını tanımasını isteyeceğini, ardından tazminat taleplerini gündeme getireceğini aktaran Kurtulmuş, "Yasa tasarısı kabul edilirse ciddi adımlar atılması lazım. Türkiye'nin Paris büyükelçisini mutlaka geri çağırması gerekir. Ardından hemen buradaki büyükelçiyi de kendi memleketine gönderilmesi gerekir. Eşzamanlı olarak Fransız şirketlerin kamu ihalelerine girmesi yasaklanmalıdır. Bu adımlar atılırsa Türkiye'nin ciddi bir şekilde Fransız parlamentosunda oluşacak karara karşı duyarlı ve etken bir hale geldiği de cümle aleme ilan edilmiş olacaktır." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı'nın görev süresiyle ilgili tartışmalara da değinen Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanı'nın görev süresi 7 yıl mı?, 5 yıl mı?, 5+5 mi?, 7+5 mi? Hatta bazıları madem bu kadar tartışıyoruz cumhurbaşkanını halka seçtirmeyelim parlamentoda seçelim diyorlar. Bu Türkiye'nin statükosunun kendi kendine deşifre etmesidir. Bu konuda tartışmanın içerisine girmek milletin iradesine saygısızlık duymaktır." şeklinde konuştu.

Anayasa tartışmalarına da değinen Kurtulmuş, seçimden sonra çok hızlı girilen anayasa meselesinin rafa kaldırılmış olarak görüldüğünü söyledi. Kurtulmuş, halkın yeni bir anayasanın yapılmasını istediğini sözlerine ekledi.

(CİHAN)

Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs