En Sıcak Konular

Fransa milletvekilerine tam sayfa mektup

21 Aralık 2011 13:40 tsi
Fransa'daki Türk dernekleri koordinasyon komitesi, meclis genel kurulunda yarın oylanacak yasa teklifinin milletvekilleri tarafından reddedilmesi için Le Figaro gazetesinde tam sayfa ilan yayımladı.

''Fransa milletvekillerine açık mektup'' başlığıyla kaleme alınan ilanda, Fransa'da 300'e yakın Türk derneğinin bulunduğu ve Türk vatandaşlarının bu ülkedeki sayasının 600 bini geçtiği hatırlatıldı.

Fransa'nın ünlü tarihçisi Pierre Nora başta olmak üzere ülkenin ünlü tarihçilerinin, ''tarihin siyasetçiler tarafından değil, tarihçi ve araştırmacılar tarafından yazılmasını'' savunduğu hatırlatılan ilanda, yine 2008 yılında meclis araştırma komisyonunda bu konuda aynı yönde görüş beyan eden bir rapor hazırlandığı bildirildi.

Son olarak senatonun mayıs ayında, bu tür bir yasa teklifinin oylanmaya alınmasını açık farkla reddettiği ifade edilen ilanda, Fransa'daki Türklerin meclis genel gündemine getirilen yasa teklifini endişeyle izledikleri hatırlatıldı.

İlanda, Fransız senatör Robert Badinter'in de bu tür bir yasa teklifinin Fransız anayasasına aykırı olacağı yolundaki uyarılarına geniş yer verilen ilanın sonunda, ''Dışişleri Bakanı Alain Juppe'nin, Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında 1915 olaylarıyla ilgili araştırma yapmak üzere Türkiye ve Ermenistan'dan heyetleri Fransa'da davet etmeye ve bu konuda arabuluculuk rolü üstlenmeye hazırız'' şeklinde yaptığı çağrıya tam destek verildiği vurgulandı.

aa

Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,904 µs