En Sıcak Konular

Suriye Ordusu tatbikat yaptı

21 Aralık 2011 12:37 tsi
Suriye'de dün 2011 yılının pratik eğitim planı çerçevesinde hava kuvvetleri ve hava savunma güçlerinin yanı sıra deniz kuvvetlerinin gerçek mühimmatla "nitelikli ve başarılı bir tatbikat düzenlediği" belirtildi.

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, tatbikatın amacının "vatan toprakları, egemenliği ve hava sahasını hedef alacak herhangi bir düşmanlığa karşı savunma hazırlığını denetlemek" olduğununu kaydetti. Tatbikata savaş uçakları, fırlatma ve saldırı uçakları ve ateş destek helikopterleri ile hava savunma kuvvetlerinin katıldığı bilgisi verildi.

Habere göre; "Gerçek savaş koşullarında yapılan askeri tatbikatlara katılan birlikler koordinasyon ve işbirliğinde oldukça yüksek düzeyde bir performans sergilerken; hava savunma güçlerimiz düşman hedefleri keşfetme ve gerçek füzelerle imha etmekte yeni ve modern hava silahını kullanımda nitelikli bir performans ve üstün bir deneyim sergiledi."

Haberde, "Ordu ve Silahlı Kuvvetler Genel Komutan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Korgeneral Davut Abdullah Raciha hava kuvvetleri ve hava savunma güçlerimizin sergiledikleri üstün yetenek ve başarıyı överek; silahlı kuvvetlerimizin her zaman vatanı havadan, denizden ve karadan en iyi şekilde savunmaya hazır odluğunun altını çizdi." ifadelerine yer verildi.

Deniz kuvvetlerinin de gerçek savaş koşullarını aratmayan bir ortamda canlı mühimmatla pratik ve taktiksel askeri bir tatbikatta bulunduğu belirtilen haberde, "Sahil ve deniz füze birliklerinin katıldıkları tatbikatlarda düşman sanal hedefler büyük bir başarıyla imha edildi. Tatbikatta donanma güçlerimizin yeni ve modern donanma silahlarını kullanmadaki üstün başarı ve yüksek deneyimleri yansıtılırken, her tülü koşullarda ve herhangi bir düşman saldırıya karşı koymadaki büyük gücü ortaya serildi." denildi.

Genelurmay Başkanı Korgeneral Fahd Casim Freyc; "Deniz kuvvetleri ve donanma silahlarımızın muhtelif birlikleri ve teşkilatlarıyla vatan düşmanlarının aklına gelebilecek her türlü saldırıya karşı koymaya hazırdır." dedi.

cihan

Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,700 µs