En Sıcak Konular

ABD-İsrail tarihinin en büyük füze tatbikatı

21 Aralık 2011 10:47 tsi
ABD-İsrail tarihinin en büyük füze tatbikatı ABD ve İsrail'den İran'a büyük gözdağı.

ABD ve İsrail ordularının düzenleyeceği en büyük ortak füze tatbikatında, binlerce ABD askeri İsrail topraklarında konuşlandırılacak.

İran’ın nükleer silah elde etmesinden şüphelenen İsrail, Tahran rejiminin bu amacına ulaşmasını engellemek için çabalarını sürdürürken, ABD-İsrail tarihinin en büyük ortak füze tatbikatı için hazırlıklar başladı.

ABD Hava Kuvvetleri’nden Tuğgeneral Frank Gorenc, geçtiğimiz hafta Almanya’daki ABD üssünden İsrail’e geldi. 

Jerusalem Post'un haberine göre, Gorenc, dev tatbikatın planları konusunda İsrailli yetkililerle değerlendirmelerde bulunurken, binlerce ABD askerinin tatbikatta yer almasını umduğunu belirtti.
 
KOMUTA MERKEZLERİ KURULACAK

ABD düzenlenecek tatbikat için İsrail’de, İsrail ise Almanya’daki ABD üssünde komuta merkezi kuracak. Tatbikat, Ortadoğu’da gerçekleştirilecek olası geniş kapsamlı operasyonlarda ortak görev gücü oluşturulmasını amaçlıyor.

ABD aynı zamanda İsrail’e Yüksek İrtifa Terminal Alan Savunması (THAAD) sistemini ve gemilerde kullanılan Aegis balistik füze sistemlerini de getirecek. Aegis sistemi, İsrail’e yönelik füze tehditlerine karşı test edilecek.

ABD’nin kuracağı sistemler, İsrail’in füze savunma sistemleri Arrow, Patriot ve Demir Kubbe ile koordineli şekilde çalışacak.

Gorenc, İsrail’in doğusundaki Demir Kubbe sistemlerinden birisini gezerken, Holon’daki hava kuvvetlerinin füze savunma simülasyonlarını düzenlediği Test Bed laboratuarını ziyaret etti.

DEMİR KUBBE AĞI GENİŞLİYOR

İsrail hava kuvvetleri, petrol tesislerini korumak adına Hayfa kentine birkaç ay içinde Demir Kubbe sistemi kurmayı planlıyor.

Savunma Bakanlığı, 2012 sonunda tamamlanmak üzere üç yeni Demir Kubbe sistemi projesi için bütçe ayırdı. Hava kuvvetleri, savunma ihtiyacının karşılanması için İsrail’in kuzey ve güney sınırları boyunca yaklaşık 12 füze bataryası yerleştirilmesini öngörüyor.

İsrail hava kuvvetleri, baharda düzenlenecek tatbikatta orta menzilli ve kruvazör füzelerini imha etmek için geliştirilen Sling füze savunma sistemini de kullanacak.

Hürriyet



Bu haber 1,050 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,030 µs