En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan resti çekti

21 Aralık 2011 08:05 tsi
Başbakan Erdoğan resti çekti AK Parti tüzüğündeki üç dönem yasağı nedeniyle Başbakan Erdoğan başta olmak üzere partinin birçok yöneticisi milletvekili olamayacak. Bu yasağın kaldırılmasına yönelik taleplere Başbakan Erdoğan'ın geçit vermediği öğrenildi.

Alınan bilgilere göre Erdoğan'a bu yasağın kaldırılması ya da yumuşatılması için talepte bulunuldu. Ancak Erdoğan, bu teklifleri reddetti. Uygulama ilçelerde başladı.

AK Parti tüzüğünde bulunan üç dönem yasağı nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere bakanlar ve genel başkan yardımcıları ile milletvekilleri siyaseti bırakmak zorunda kalacak. Bu yasağın kaldırılmasına yönelik taleplere Başbakan Erdoğan'ın geçit vermediği öğrenildi.

AK Parti tüzüğünde parti yöneticileri ile milletvekilleri ve belediye başkanları için üç dönemden fazla seçilme yasağı bulunuyor. Bu yasak AK Parti ilçe kongrelerinde uygulanmaya başlandı. Üç dönemdir ilçe başkanlığı veya ilçe yönetim kurulu üyeliği yapan isimler yeniden aday gösterilmedi.

ÖNEMLİ İSİMLERİ ETKİLEYECEK

Tüzükteki yasak nedeniyle Erdoğan başta olmak üzere bakanlar ve parti yöneticileri bir daha dönemi milletvekili olamayacak. Bu isimler arasında Erdoğan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, bakanlardan Bülent Arınç, Ali Babacan,Beşir Atalay, Bekir Bozdağ,  Faruk Çelik,  Mehdi Eker, Sadullah Ergin, Egemen Bağış, Hayati Yazıcı, Taner Yıldız, Nihat Ergün ve Binali Yıldırım da bulunuyor. AK Parti yöneticilerinden Hüseyin Çelik, Haluk İpek, Bülent Gedikli, Salih Kapusuz ve grup yöneticilerinden Nurettin Canikli ve Mustafa Elitaş da milletvekili olamayacak. Alınan bilgilere göre Başbakan Erdoğan'a  '3 dönem yasağının' kaldırılması ya da yumuşatılması için talepte bulunuldu. Ancak Erdoğan, bu konuda geri adım atmayacaklarını vurgulayarak tüm teklifleri reddetti.

bugün

 

Bu haber 865 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs