En Sıcak Konular

Mersin'de 100 kişi klordan zehirlendi

20 Aralık 2011 14:21 tsi
Mersin Silifke'de sanayi sitesinde klor tankından sızan gazdan etkilenen yaklaşık 100 kişi hastanede tedavi altına alınırken, ev ve bazı okullarda geçici süre ile boşaltıldı.

Silifke sanayisindeki Seka’nın atık varilinden sazan sarı gaz, yaklaşık 100 kişiyi hastanelik etti. Yayılan sızıntının klor olduğu tahmin edilirken, insana nasıl bir zarar vereceği henüz bilinmiyor.

Mersin’in Silifke İlçesi Sanayi sitesinde faaliyet gösteren bir hurdacının, Taşucu Beldesinde sökülen Seka fabrikasından aldığı hurda varillerden bir tanesinin kapağını açarken sızan Gaz, sitede çalışanlarını etkiledi.

Rüzgârın da etkisiyle kısa sürede çevreye yayılan gaz çevrede tesirini çok çabuk gösterdi. Yaklaşık 100 kişi Öksürük, Solunum zorluğu, Göz yaşarması ve Boğaz Gıcıklaması şikayetleri nedeniyle Silifke Devlet Hastanesinde akın ettiler. Zehirlenerek hastaneye gelen vatandaşlardan durumu ciddi olanlar solunum cihazını bağlanırken, diğerleri hastane bahçesinde koridorlar da ellerinde serum zehirin etkisinin geçmesi bekledi.

Ölen’nin olmadığı Gaz sızmasında, sızan gazın ne olduğu henüz belirlenemedi. Hastaneye Başvuranların çoğunluğu ayakta tedavi edilirken, bazı hastalarda yatarak tedavilerine devam ediliyor.

Sızan Gaz’ın insan hayatındaki olumsuz etkileyip etkilemediği ise araştırılıyor.

İl Çevre müdürlüğü ve Sivil Savunma ekiplerinin kısa sürede gelmesi beklenirken, Taşucu Seka kağıt fabrikasından gelen bir heyet ise varillerdeki gazın zehirli olmadığını söylemesi bir nebzede olsa insanların içini rahatlattı.

SANAYİDE OKULLAR KAPATILDI, EVLER BOŞALTILDI, SANAYİ ÇALIŞANLARI İŞ YERLERİNİ KAPATTI

Silifke Toplum Sağlığı Merkez Başkanı Dr. Yüksel Eren, olay yerine giderek inceleme yaptı. Olay yerinde incelemeler devam ederken, üzücü bir hadisenin yaşanmaması adına tedbiren Sanayi bölgesindeki iş yerleri ve okullar kapatıldı.

Silifke Toplum Sağlığı Merkez Başkanı Dr. Yüksel Eren, Sızan Gazın “Klor Gazı” olduğunu tahmin ettiklerini, Gazın tesiri ve cinsi konusunda kesin tanının ise, Mersin Çevre Müdürlüğünden gelen ekiplerin bu tanıyı koyacaklarını açıkladı. Okul ve iş yerlerini bu günlük tedbir amaçlı kapatıldığını belirten Dr. Eren,” Gaz mahiyeti hakkında net bir tanı için tahlil neticelerini bekleyeceğiz. Şu an itibariyle hastaneye nefes darlığı, öksürük, göz yaşarması ve boğaz gıcıklaması gibi gazdan etkilenen hastalarımız hastanemiz acil servisinde tedavi edilmişlerdir.

Çoğu hastamız ayakta tedavileri yapılıp taburcu edilirken 20 civarında ki hastamız hastanemizde, önceden astım, kalp önemli rahatsızlıkları bulanan hastalarımızda yine tedbiren müşahede altında tutulmaktadırlar.

Öyle zannediyorum ki, yarın sanayi esnafımız ve okullarımız açılacaktır. “ dedi.

Silifke Sanayi Sitesi Başkanı Ahmet Turğut ise sabah saatlerinde meydana gelen olaydan haberdar olduklarını gazın sızmaya başladığı anda ekibiyle birlikte giderek gazın dağılmaması için ağzını kapattıklarını, şu ana için bir tehlikenin bulunmadığını, sızan gazın ne olduğunu ise uzmanların söyleyeceğini kaydetti.

Tedbir nitelikli olarak olay bölgesindeki okullar kapatıldı, iş yerleri ve çevredeki evler ise boşaltıldı.

HURDACI VARİLİ AÇTI VE SIZINTI BAŞLADI

Sanayi Sitesinde hurdacılık yapan Hasan Göküş, Taşucu Beldesinde faaliyeti sona eren ve söküm işlemleri tamamlanan Seka’dan 10 adet hurda olarak varil aldığını söyledi.

Bunlardan 9 adetinin kapağını açtığını ve içlerinin boş olduğunu açıklayan Göküş, son varilin kapak vidasını sökmeye başladığında içinde bulunan sarı renkte ki gazın dışarıya sızdığını kaydetti. Gazın rüzgarın da tesir ile kısa sürede yayıldığını ve sitedeki esnaf arkadaşlarda öksürme, göz yaşarması ve nefes alıp vermede zorlanmaların yaşanmasının ardından Silifke devlet hastanesine başvurduklarını söyledi.

Gaz sızmasından etkilenmen Sanayi esnaflarından Azizi Körücü ise, havaya sarı renkte bir sızma olduğunu, kısa sürede diğer arkadaşlardaki aynı rahatsızlıkları hissetmesi neticesinde Silifke Devlet Hastanesine başvurduğu acil serviste ayakta tedavi olduğunu, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Polis tankın etrafına şerit çekerken gaz sızıntısının sürmesinin ardından sanayi sitesi boşaltıldı. Ayrıca Sanayi sitesi yakınında bulunan ev ve bazı okullarda tedbir amaçlı geçici süre ile boşaltıldı.

www.silifkehaberler.web.tr

Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,322 µs