En Sıcak Konular

Mehmetçik, depremzedenin hizmetinde

20 Aralık 2011 13:33 tsi
Van'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) tarafından kurulan çadır kentte barınan depremzedelerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

9 Kasım'da yaşanan 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Genelkurmay Başkanlığının emriyle 30 dönüm arazide, 3 hafta gibi kısa bir sürede oluşturulan çadır kentte, depremzedeler için her ayrıntı düşünülürken, sağlık, kültür ve sosyal ihtiyaçların karşılanacağı bölümler de oluşturuldu.

Kara, Hava ve Deniz Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı personeli, Birleşmiş Milletler (BM) standartlarına sahip çadır kentte yaklaşık 40 gündür gece gündüz demeden depremzedelere hizmet veriyor.

-''Çadır kentte yaklaşık 2 bin kişi yaşıyor''-

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İnsani Yardım Tugay Komutanı Topçu Kurmay Albay Hakan Eser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çadır kentin 4 bölümden oluştuğunu söyledi.

Birinci bölümde idare, ikinci bölümde sosyal, üçüncü bölümde 153 ailenin, dördüncü bölümde ise 202 ailenin barındığı belirten Albay Eser, çadır kentin toplam kapasitesinin 2 bin kişi olduğunu bildirdi.

Albay Eser, konaklama için 355 çadırın tahsis edildiği çadır kentte 2 bin kişilik kapasitenin dolu olduğunu söyleyerek, sosyal tesisler dahil buradaki çadır sayısının 415 olduğunu anlattı.

Çadır kentin, günün 24 saati güvenlik kameralarıyla izlendiğini dile getiren Albay Eser, bilgilendirme amacıyla ses sistemi de kurulduğunu kaydetti.

-''Güvenlik sisteminin işleyişi''-

Çadır kentte görev yapan Yüzbaşı Faruk Mercan ise güvenlik sisteminin işleyişi hakkında şu bilgileri verdi:

''Güvenlik kamera sistemi işletmenliği, asayişin bozulduğu durumlarda telsiz vasıtasıyla ani müdahale mangasını ikaz ederek derhal olay bölgesine sevk etmektedir. Aynı şekilde meydana gelebilecek yangın durumunda çadır kentimizde mevcut olan itfaiye ekiplerini ikaz ederek yangın bölgesine yönlendirmektedir. Görüntüler günde 24 saat esasına göre izlenip kayıt altına alınmaktadır. Ses yayın sistemi de aynı şekilde çadır kent sakinlerinin bilgilendirilmesi maksadıyla merkezden işletilmektedir. Kamera sistemiyle tüm çadır kenti yangın ihtimaline karşı izlemekteyiz.''

-''Çadırlar son teknolojiyle donatıldı''-

Lojistik Destek Komutanı Kıdemli Albay Nail Delioğlu da depremzedelerin barındığı çadırların Van Valiliğince tahsis edildiğini bildirdi.

Yaşam çadırlarında standart olarak 4'er yer battaniyesi, alt battaniye ve güneş enerjisiyle çalışan solaryum ampul, çocuklar için aktivite seti bulunduğunu ifade eden Kıdemli Albay Delioğlu, ''Çadırımız kış şartlarına uygun olarak dizayn edilmiş olup 3 katmanlıdır. Birinci katmanımız, su yalıtımını sağlayan katmanımızdır. İkincisi ısı katmanımız, üçüncüsü ise nemlenmeyi önleyen katmanımızdır'' ifadelerini kullandı.

-Türkistan ile annesi, Mehmetçiğe duacı-

Çadır kentte görevli rütbeli askeri personel, Ölmez ve Şahin ailelerinin kaldığı çadırları ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldı.

Ölmez ailesine düzenlenen ziyarette, askeri personel, Türkçe bilmeyen anne Selma Ölmez ile bir süre sohbet etti.

Kürtçe konuşmasını kızı Türkistan'ın (17) tercüme ettiği Ölmez, ülkesine olan sevgisinden dolayı kızına Türkistan ismini verdiğini anlattı. Selma Ölmez, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kadın astsubaya sarılarak teşekkür etti.

Mehmetçik sayesinde çadırda güven içerisinde kaldıklarını söyleyen Ölmez, ''Çünkü çok güvenli bir yer burası. Burada kalmaktan son derece mutluyum'' dedi.

aa



Bu haber 706 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,069 µs