En Sıcak Konular

Bakü'den Fransa'ya sert tepki

20 Aralık 2011 12:35 tsi
Fransa Meclisi'nin perşembe günü ele almayı planladığı sözde 'Ermeni soykırımını inkar edenlere hapis cezası' ile ilgili yasa teklifine bir tepki de Azerbaycan'dan geldi.

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Birinci Yardımcısı Ziyafet Askerov, Fransa'nın bu tavrının 'Azeri-Fransız' ilişkilerini de olumsuz etkileyebileceğini söyledi. Konuyla ilgili Azeri Apa Ajansı'da yer alan haberde Askerov, "Fransa Meclisi'nde görüşülecek sözde 'Ermeni soykırımını inkar edenlere hapis cezası' şeklindeki yasa teklifi meselesi bu ülkeyle olan ilişkilerimizi de olumsuz etkileyebilir." dedi.

Meclis Başkanı Birinci Yardımcısı Askerev, 'yasa teklifinin mecliste geçmesinin Fransa demokrasine büyük bir hakaret ve utanç kaynağı olacağını' kaydetti. Fransa Meclisi'nin bu tavrının insanın düşünce ve düşünce özgürlüğüne bir baskı ve zorlama olduğunu ifade eden Askerov, meclisin bu tavrının, insanı, istemeden belli bir durumu kabullenmeye zorlama gibi yersiz bir karar olacağını ifade etti.

Askerov, bu durumun Türkiye-Fransa ilişkileri için de hayra işaret olmayacağını ve Ermenistan için de bir talihsizlik olacağını aktardı. Azeri Parlamenter: "Fransa'nın bu tavrıyla Türkiye'ye baskı yapmak istemesi, hiçbir ahlaka ve uluslararası normlara sığmayan bir meseledir. Bu vesileyle Fransa'nın bu tavrını kınıyorum. Fransa parlamentosunun bu adımı Azerbaycan-Fransa ilişkilerini de olumsuz etkileyecektir." diye konuştu.

Siyasi kaynaklar, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin girişimiyle gündeme gelen tasarının meclisten geçmesi halinde, bunun 'Türkiye -Fransa ' ilişkilerinin yanı sıra ' Azerbaycan -Fransa ilişkilerini de gerebileceğini belirtiyor.

cihan

Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,877 µs