En Sıcak Konular

Digiturk'e 'yeni ihale' resti

20 Aralık 2011 09:44 tsi
İhale bedelinin düşürülüp, döviz kurunun sabitlenmesini isteyen Digiturk’e TFF’den sert yanıt geldi: Ayın 22’sindeki taksidi ödemezseniz 90 milyon dolarlık teminatı bozdurur, yeni ihale açarız.

Spor Toto Süper Lig’in yayıncı kurululuşu Digiturk’ün şike yüzünden abone kaybettiklerini belirterek, Futbol Federasyonu’ndan ihale bedelinin düşürülmesini talep etmesine TFF restle karşılık verdi.

Naklen yayın için KDV, federasyon ve organizasyon payı olmak üzere 424 milyon dolar ödeyen Digiturk yönetimi aboneliklerin iptali, dolar fiyatlarının aşırı artması nedeniyle toplam zararlarının 100 milyon doları aştığını ifade ederek TFF’ye döviz fiyatlarının sabitlenmesi önerisinde bulundular.

Ancak federasyon yönetiminin tepkisi beklenenden çok daha sert oldu. Vatan'ın haberine göre, Digiturk’ün talebiyle ile ilgili “Zaten paranın yüzde 50’sini dolar, yüzde 50’sini ise Türk Lirası olarak ödüyorlar. Ayın 22’sine kadar (yani 2 gün içinde) ödemeleri gereken bir taksit söz konusu. Eğer ödemeyi yapmazlarsa 90 milyon dolarlık teminatı bozdururuz. Ayrıca ihaleyi iptal eder ve üstüne yeni ihale açarız” görüşüne sahip olan TFF, mevcut anlaşmadan geri adım atmaya hiç niyetinin olmadığını da açıkça göstermiş oldu.

14 Ocak 2010’da 214 milyon 300 bin dolar muhammen bedelle başlayan Süper Lig yayın hakkı ihalesinde Türk Telekomünikasyon 215, Digital Platform (Digiturk) 220 milyon dolar vermişti. 3.5 saat süren kıran kırana pazarlıkta ihaleyi 321 milyon dolara Digiturk kazanmıştı.

ntvmsnbc



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,673 µs