En Sıcak Konular

KCK operasyonu Vatan ve AFP'ye uzandı

20 Aralık 2011 13:10 tsi
İstanbul'da düzenlenen KCK operasyonunda 25 kişi aşkın kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında gözaltına alınanların tamamına yakını gazeteci.

KCK operasyonları kapsamında Özgür Gündem gazetesi, Dicle Haber Ajansı, Etik Ajans ve Gün Maatbaası ile bir çok eve birçok eş zamanlı baskınlar yapıldı, çok sayıda gözaltı var.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararı ile Özgür Gündem gazetesinin İstanbul'da bulunan genel merkezi ile Dicle Haber Ajansı'nın İstanbul merkez bürosu olmak üzere Diyarbakır, Ankara, İstanbul, Urfa ve Van bürolarının da aralarında bulunduğu adreslere bu sabah eş zamanlı yapılan baskınlarda birçok kişi gözaltına alındı.

DİHA Urfa muhabiri Sadık Topalğolu, Kahta'da gözaltına alınarak İstanbul'a götürüldü.

Alınan bilgilere göre İstanbul'da Etik Ajans Müdürlerinden Davut Uçar ile gazeteci Hüseyin Deniz bu sabah evlerinde gözaltına alındı. Gün Matbaasına baskında matbaa sahiplerinden Şerafettin Sümeli de gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirilen bayan şüphelinin polislerin yardımı ile yürüdüğü gözlendi.

Gözaltına alınan isimler arasında DİHA'nın Ankara temsilcisi Kenan Kırıkkaya da bulunuyor.

Çadırda gözaltına alındılar

DİHA’nin Van’da büro olarak kullandığı çadırda yapılan aramada ise gazetecilerin harddisklerine ve tüm hafıza kartlarına el konulurken, İstanbul Muhabiri Evrim Kepenek çadırda gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Vatan Gazetesi ve Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) muhabirleri de gözaltında.

DİHA İstanbul Haber Müdürü Fatma Koçak, Birgün muhabiri Zeynep Kuray, DİHA muhabiri Berxwedan Yaruk, Etkin Haber Ajansı editörü Arzu Demir de gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Özgür Gündem ve Özgür Halk ve Demokratik Modernite dergisi de basılan yerler arasında. Derginin yayın kurulu üyesi Nahide Ermiş, Çağdaş Kaplan, Ömer Çelik, Çiğdem Aslan, Cihan Albay gözaltına alınan diğer isimlerden.

Operasyonun İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı'nın talimatıyla gerçekleştiği öğrenildi. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüyor. Operasyon halen devam ediyor.

Vatan ve AFP’ye de uzandı

Gazetesi’nin muhabiri Çağdaş Ulus’un evini de polis sabaha karşı bastığı, yapılan aramalardan sonra, Ulus’u gözaltına alındığı öğrenildi. Ayrıca Fransız Haber Ajansı AFP’nin tecrübeli fotomuhabiri Mustafa Özer de gözaltına alınan gazeteciler listesinde yer alıyor.

Edinilen bilgilere göre bugün 12.30'da Özgür Gündem'in Taksim'deki merkez binası önünde protesto eylemi gerçekleştirilecek.

71 gazeteci tutuklu

İnsan Hakları Derneği’ne göre Türkiye’de şu anda 71 gazeteci cezaevinde bulunuyor. AKP hükümeti ülkeyi gazeteciler açısından dünyanın en büyük cezaevi haline getirdi.

Mevcut durumda DİHA’nın 13 gazetecisi cezaevinde bulunuyor, bunlardan 8’sinin cezası kesinleşmiş. 19 Aralık günü BDP’li belediyelere yönelik baskınlarda Siirt’in Kurtulan ilçesinde DİHA muhabiri Abdullah Çetin de gözaltına alınmıştı.

Ajanslar / Rotahaber

Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs