En Sıcak Konular

Abbas: Filistin bayrağını BM'de göndere çektireceğiz

19 Aralık 2011 17:44 tsi
Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, resmi temaslarda bulunmak üzere 3 günlük bir ziyaret için Türkiye'ye geldi.

 Türkiye'deki ilk resmi görüşmesini Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yapan Filistin Devlet Başkanı Abbas, "Unesco'da bayrağımızı göndere çektirdik, Türkiye'nin desteğiyle BM'de de bayrağımızı göndere çektireceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmelerde bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın ilk durağı Konya oldu. Konuk Devlet Başkanı Abbas'ı Konya Havaalanı'na inişinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu karşıladı. Havaalanından Dedeman Otel'e geçen Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, burada kendisine ayrılan dairede Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu kabul ederek bir süre görüştü. Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan ikili, Filistin'de barış görüşmelerinin içeriğini ve geldiği noktayı ele aldıklarını söyledi.

"Türkiye, Filistin devletinin kurulmasını ve kendi toprakları üzerinde egemenliğini ilan etmesini bütün imkanlarıyla destekliyor." diyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Filistin devletinin kurulmasının bir insanlık borcu olduğunu kaydetti. Dışişleri Bakanı Davutoğlu sözlerini, "Bu insanlık borcu ödenene kadar Ortadoğu'da kalıcı bir barış tesis edilemez." diyerek tamamladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas da Konya'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Filistin devletinin kuruluş çabaları, Dörtlü Komite toplantıları ve Ortadoğu'daki genel durum dahil pek çok konuyu ele aldıklarını ifade etti. Konuk Devlet Başkanı Abbas, Kahire'de yapılan ve Filistin sorununa çözüm aranan Dörtlü Komite toplantılarının İsrail'in olumsuz tavrı nedeniyle tıkandığını söyledi. Abbas, "Biz Filistin tarafı olarak Dörtlü Komite toplantılarının devam edeceğini umuyoruz. İsrail ile uzlaşı konusunda bu tavırların engel olmamasını umuyoruz. Müzakerelere açığız. Bizim Birleşmiş Milletler'e (BM) yaptığımız tanınma başvurumuzun da İsrail ile uzlaşma çabalarına engel olmadığına inanıyoruz. BM'nin eğitim bilim kültür teşkilatı Unesco'da tanındık ve bayrağımızı göndere çektirdik. BM'de de bayrağımızı göndere çektireceğimize inanıyoruz." dedi.

Türkiye ile işbirliği halinde koordineli adım atmaya devam ettiklerini belirten Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Türkiye'nin her platformda Filistin'e verdiği desteğe müteşekkir olduklarını sözlerine ekledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, basın toplantısının ardından konuk Devlet Başkanı Abbas'a başta Mevlana türbesi ve Müzesi olmak üzere Konya'nın tarihi yerlerini gezdirdi. Geceyi Konya'da geçirecek olan konuk Devlet Başkanı, sabah Ankara'ya geçecek.

(CİHAN)

Bu haber 618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,814 µs