En Sıcak Konular

Oooo! Çin Kızar!

19 Aralık 2011 15:52 tsi
Oooo! Çin Kızar! Güney Kore Birleştirme Bakanı Ryu Woo-ik, 12 Aralık tarihinde yaptığı konuşmada Güney Kore ile Kuzey Kore'nin birleşmesinin maliyetinin çok pahallı olmadığını söyledi.

Bir kaç ay evvel göreve gelen Güney Kore Birleştirme Bakanı Ryu Woo-ik, bakanlık binasında yabancı medya kuruluşlarına yönelik basın toplantısı düzenledi. Güney Kore'nin eski Pekin Büyükelçisi olan Ryu, hükümetin yeni Kuzey Kore politikaları hakkında bilgi verdi. Hükümetin önceki bakanlarına nazaran Kuzey Kore'ye karşı daha hoş görülü olması ile bilinen Bakan Ryu, Kuzey Kore'ye insanı yardımların artmasını sağlayarak ülkeyi uluslararası topluma dahil etmenin yollarını arayacağını söyledi.

Kuzey Kore'deki rejimi çökertmek gibi bir amaçlarının olmadığını ifade eden Bakan Ryu, halı hazırdaki Kuzey Koreli yetkililer ile bir çözüm yolu bulmaya çalışacaklarını söyledi. Kuzey Kore ile sağlam bir diyalog kanalının olması gerektiğini belirten Bakan Ryu, "Kiminle veya nasıl olduğu önemli değil. Önemli olan Kuzey Kore ile sağlam bir diyalog kanalının tesis edilmesi. Bunu çok önemli görüyoruz. Herhangi bir kriz anında bu kanalın yardımını çok göreceğiz." diye konuştu.

"BİRLEŞMENİN MALİYETİ ÇOK PAHALLI DEĞİL!"
Halkın birleşme halinde Güney Kore ekonomisin kötü etkileneceği yönündeki endişelerine değinen Güney Koreli bakan, bu tür endişelerin yersiz olduğunu ifade etti. Halihazırda Kore halkının kuzey, güney diye ikiye bölümüş olmasından dolayı ekonominin olması gereken hızında büyüyememesine dikkat çeken bakan, şöyle konuştu: "Bizim bakanlığımızda bir araştırma enstitüsü kurduk. Yapılan araştırmaya göre birleşmenin daha ilk senesinde 50 milyon dolar uyumlu ve sağlıklı bir birleşme icin harcanmış olacak. Resme dışarıdan baktığınızda öyle büyük bir miktar değil. Aslında Kore halkının böyle ayrı yaşamasından dolayı ekonomisinin yeteri kadar büyüyememesi ile beraber, kültürel ve siyasi kayıplarımız hesaba kattığımızda kârda olduğumuzu söyleyebilirim."

Çiçeği burnunda bakan devlet başkanının dönem süresinin bir sene kalmış olmasını bir bahane olarak kullanmayacağını söyledi. Bir senelik süre zarfının aslında bir çok işi yapmak icin yeterli bir süre olduğunu ifade eden Bakan Ryu, "Daha önümüzde koskoca 12 ay var. Çok büyük bir değisim yaşatmak icin hırslı olmayacağım, ama iki taraf arasında ileriye dönük köklü hamleler yapmak için elimden geleni yapacağım. Bence bu 12 aylık süre bana yeterli gibi geliyor." dedi.

 Açıklamadan bir hafta sonra Kuzey Kore lideri Kim Jong-il hayatını kaybetti.

Cihan



Bu haber 1,247 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs