En Sıcak Konular

Camileri özel rehber tanıtacak

19 Aralık 2011 12:12 tsi
Kültür ve Turizm Bakanı’nın talimatıyla kadrosu verilecek olan rehberler, camilere yönelik çalışmalarda hizmet alacaklar.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutan, camilere rehber atanması konusunda İstanbul Rehberler Odası, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yetkililerinin İstanbul'da bir toplantı düzenlediğini, toplantıda camilere 250 civarında rehber kadrosu verilmesinin gündeme geldiğini bildirdi.
Antalya Rehberler Odası tarafından, Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde, rehberlere yönelik hizmet içi seminer düzenlendi.

Seminerde konuşan Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Nusret Tutan, Türkiye'nin tanıtımı ve cazibe merkezi haline gelmesi için en büyük elçilerin rehberler olduğunu söyledi.

Tutan, meslek kuruluşlarıyla bir araya gelerek Turist Rehberleri Meslek Kanunu tasarısı taslağı üzerinde fikir birliğine vardıklarını, taslağın TBMM'de görüşüleceğini bildirdi.

Son dönemde camilerde rehber görevlendirilmesi konusunun da tartışıldığını anlatan Tutan, ''Bu konuyla ilgili İstanbul Rehberler Odası, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜRSAB yetkilileri, İstanbul'da bir toplantı düzenlendi. Toplantıda camilere 250 civarında rehber kadrosu gündeme geldi'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatıyla Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileriyle irtibata geçildiğini ve bir yazı gönderildiğini bildiren Tutan, şöyle devam etti:

''Bu kadrolara büyük ihtimalle imam hatip mezunu çıkışlı arkadaşların KPSS sonucunda istihdam edilmek üzere atamalarının yapılacağı, belli bir eğitimden geçirildikten sonra camilerde din görevlilerinin olmadığı zamanlarda, dini hizmetleri ifa etmek üzere görevlendirilecekleri, fakat çalışma usul ve esaslarının henüz belirlenmediği ifade edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileriyle daha sonra bizzat görüştüm ve tekrar bir yazı gönderdik. Bunun yanlış anlaşılmaya mahal vermemesi ve yetki karmaşasına yol açmaması adına yapacakları çalışmalarda ve belirleyecekleri usul ve esaslarda bakanlığımızın mutlaka içinde yer alması gerektiğini vurguladık.''

Camilerde rehber konusunun henüz çok yeni bir gelişme olduğuna değinen Tutan, rehber olmak için en az iki yıllık üniversite mezunu olma şartı bulunduğunu, ancak Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileriyle yapılan görüşmelerde, camilerde düşünülen rehberlerin imam hatip çıkışlı olmasının gündeme geldiğini anlattı.

Tutan, ''Görüşmelerde rehberlerin camilere yönelik çalışmalarda hizmet alacakları ifade edilmiştir. Herhangi bir sorun yaşanmaması için de çıkarılacak mevzuatların çok iyi hazırlanması gerektiği düşünüldü. Umarım karşılıklı görüşmelerle bu iş çözüme kavuşur'' diye konuştu.

AA



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,608 µs