En Sıcak Konular

Meteoroloji'den yağış uyarısı

19 Aralık 2011 09:37 tsi
Hava sıcaklığında yurt genelinde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Doğu bölgelerde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in sağanak yağışlı geçeceği, yağışların Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Rüzgar genellikle güney ve güneydoğu, güneydoğu bölgelerimiz ile sabah saatlerinde Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Marmara bölge genelinde güneybatı (Lodos) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Kıyı Ege ile Çanakkale, Gökceada ve Bozcaada çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.(16)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği bekleniyor.(14)

İZMİR: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.(16)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu geçeceği bekleniyor.(21)

ANTALYA: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralık sağanak yağışlı geçeceği bekleniyor.(17)

SAMSUN: Parçalı bulutlu geçeceği bekleniyor.(19)

ERZURUM: Parçalı bulutlu geçeceği bekleniyor. İl genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.(-1)

VAN: Parçalı bulutlu geçeceği bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.(7)

DİYARBAKIR: Parçalı az bulutlu geçeceği bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer hafif sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.(11)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Çok bulutlu ve bölgenin batısı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Çanakkale, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Çanakkale, Gökceada ve Bozcaada çevrelerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu ve bölgenin kıyı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; Kıyı Ege'de güney ve güneydoğu (Keşişleme) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Antalya, Burdur ve Isparta çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölgenin kuzeydoğusunda sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Diyarbakır, Siirt ve Batman çevrelerinde yer yer hafif sis bekleniyor.



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,850 µs