En Sıcak Konular

Şahin: Eskiden karakolda ayna vardı

19 Aralık 2011 09:10 tsi
İÇİŞLERİ Bakanı İdris Naim Şahin, İzmir Karabağlar Karakolu’nda iki polisin, Fevziye Cengiz’e dayak atması olayıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturmayı sürdürdüğünü, polisler hakkında da disiplin soruşturması açıldığını söyledi.

Karakoldaki güvenlik kamerası kayıtlarının yok edilmediğine ve savcılığa verildiğine dikkat çeken Şahin, “Tasvip etmediğimiz bu olayın şüphelelilerine, o görevlilere, hukukun öngördüğü cezanın ötesinde, bir ceza mı verelim. Yani İzmir Konak meydanına darağacı kuralım, personeli darağacında asalım mı?” dedi.

Şahin Konya’da hayırseverler tarafından Konya Emniyet Müdürlüğü’ne alınan araçların teslim törenine katıldı.

Şahin, Fevziye Cengiz olayında polislerin tutumunu onaylamadığını belirtti. Şahin, şunları söyledi: “Ele geçen bu kaset gizli kaset mi? Hayır. Bu kaset devletin orada çalışan kaseti. Bu kaseti 3 Aralık tarihinde ulaşıp yeni bir olaymış gibi kamuoyuna taktim etmek, kamuoyunu zaman yönünden yanıltmaya hakkımız var mı? Eskiden karakolda ayna var denilirdi. Biz o aynaları kırdık. Şimdi karakolda kaset var, kamera var. Türkiye, polisi, jandarması bu noktada.”

Fevziye Cengiz’in katıldığı bir televizyon programını da eleştiren Bakan Şahin, şunları söyledi:

“Belli ki ruh hali sıkıntılı bir konuk alınmış. İnsanlar güya program adıyla meşgul ediliyor. Bir olay üzerinde yüzbinlerin teşkilatı, imaj yönünden zedelenmeye ve üzerinden bir yerlere bazı mesajlar verilmeye çalışılıyor. İyi bulaşık yıkama özelliği olan bu programcıya şunu sormak istiyorum.
Siirt’e, eylül ayında haince teröristler tarafından taranarak hayatını kaybeden kızlarımız, Batman’da Mizgin hanım, karnında bebeğiyle saldırıda bomba ile hayatını kaybetti.
İnsan hakları adına bu ülkede daha çok sayabiliriz. Kaset yayınlandıktan sonra görevlileri görevden uzaklaştırdık. Özür de diledik, İzmir Valiliği üzerinden. Ben de özür diliyorum. Bu olay Türkiye’ye yakışmıyor doğrudur da, Türkiyeya yakışmayan başka olaylar yok mu? Onları neden görmüyoruz.”

Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,916 µs