En Sıcak Konular

Gazze'deki Türkler yardım bekliyor

15 Haziran 2007 20:39 tsi
Filistin'de korku içinde yaşayan Türk aileler, Gazze'de yaşanan yoğun şiddet nedeniyle, Türkiye'ye gelmek için Türk hükümetinden yardım bekliyor.

İsrail sınırına yakın Beyt Lahya'da Filistinli eşi ve 2 çocuğuyla yaşamını sürdüren Işıl Zekkut, El Fetih ve Hamas arasında yoğun çatışmaların yaşandığı Gazze'den çıkmak için Türkiye'den yardım beklediklerini söyledi. Zekkut, "Türk aileleri olarak yardım bekliyoruz. Buradaki durumları bütün dünya biliyor. Türkiye biliyor. Şu anda Gazze dış dünyaya kapanmış vaziyette. Kimse çalışmıyor. Kimsenin parası yok, işi yok. Bizim çıkma imkanlarımız yok. Gazze'de yaşam kalmadı, hayat kalmadı" dedi.

Can güvenliklerinin olmadığını belirten Zekkut, "Çocukların ve bizim can güvenliğimiz yok. Çocuklarımı alıp en kıza zamanda Türkiye'ye dönmek istiyorum. Türkiye'nin Kudüs Büyükelçiliği'nin bu konuda bize yardım edeceğine inanıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin, bir şey diyemiyorum. Bütün Filistin halkına, burada yaşayan herkese Allah yardım etsin" şeklinde konuştu.

Gazze'den çıkmak isteyen 4 aile bulunduğunu belirten Zekkut, "Acil olarak çocuklarıyla buradan gitmek isteyen 4 aile var. Türkiye'den ve Türk Hükümeti'nden bizlere yardım etmesini istiyoruz. Buradaki Türk vatandaşların tahliyesi sırasında bütün Türk aileler olarak şunu da istiyoruz; burada yaşayan Türk kadınların eşleri Filistinli olduğu için, onların çıkışına da izin verilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde, yani sadece bizler ve çocuklarımız buradan çıkarsak aileler parçalanmış olacak. Onun için tahliye durumunda eşlerimizin de çıkışına izin verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yakında su ve elektriğin kesileceğini, yağmalamaların başladığını, un ve ekmek bulunamadığını söyleyen Zekkut, Türk basınından da konuya duyarlılık gösterilmesini istedi.

 



Bu haber 376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs