En Sıcak Konular

Şehide yakışır şekilde uğurlandılar

15 Haziran 2007 18:07 tsi
Şehide yakışır şekilde uğurlandılar Şehit Binbaşı Özyalçın ve Onbaşı Kızıltaş'ın cenaze törenine protokol ve şehit yakınları dışında kimse alınmadı. Dışarıda bir grup PKK ve hükümet aleyhine slogan attı.

Hakkari'de mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ile Elazığ'da güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş için Levent Camii'ndeki töreninde yeni kurallar uygulandı.
Musalla taşına konulan şehit cenazelerinin başında askerler tören boyunca sırayla nöbet tuttu. Şehit Binbaşı Murat Özyalçın ve Onbaşı Cihan Kızıltaş için Cuma namazı sonrası cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, şehitlik mertebesinin önemini anlatarak, ''Geleneklerimizde ve dinimizde cenazelerin nasıl kaldırılacağı bellidir. Buna göre cenazeler musalla taşına konur ve defnedilir. Birbirimizi üzmeyelim. Başkaları tarafından yanlış anlaşılabilecek hareket ve tavırlardan kaçınalım'' dedi.

Çağrıcı, kılınan namazın ardından dua edip ve cemaatten helallik istediği sırada, cami dışında bekleyen bir grup terör örgütünü protesto ederken, hükümet aleyhine sloganlar attı.

Daha sonra Onur Kıtası tarafından omuzlara alınan şehit cenazeleri top arabasına konuldu.

Şehit cenazelerinin top arabasına yerleştirilmesi sırasında sloganlarını sürdürerek korteje girmeye çalışan gruba polisin izin vermemesi üzerine, kısa süreli bir arbede yaşandı. Cenaze töreninin yapıldığı caminin bahçesine protokol üyeleri, şehit yakınları ve gazeteciler dışındakiler alınmazken, cenaze namazına cami içerisinden katılmak isteyenler iki güvenlik kontrol noktasından arandıktan sonra içeriye alındı.

Kıdemli Binbaşı Murat Özyalçın ile Jandarma Uzman Onbaşı Cihan Kızıltaş'ın naaşları bir süre kortej eşliğinde top arabasında taşındı. Buradaki yürüyüşün ardından şehit cenazeleri Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Haber7



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,658 µs