En Sıcak Konular

İşte o "darbeci" lider!

15 Haziran 2007 17:26 tsi
İşte o Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu’na, “darbe olacağını ve hükümetin düşürüleceğini, kendisinin de başbakan olacağını” söyleyen siyasi parti lideri kim? Bir internet sitesinin iddiasına göre işte o parti lideri...

Darbe olacak diye sevinen liderin kim olduğunu açıklıyoruz. Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu’na, “darbe olacağını ve hükümetin düşürüleceğini, kendisinin de başbakan olacağını” söyleyen siyasi parti liderinin Milli Demokrat Halkın Partisi Genel Başkanı Yusuf Erikel olduğu ortaya çıktı. MDHP lideri Erikel, Orakoğlu’nun yanı sıra bazı büyük Sivil Toplum Kuruluşları’nı da, ziyaret ederek “Darbe olacak. AKP düşürülecek. Ben Başbakan olacağım. Duruşunuza dikkat edip, bize yardımcı olursanız, biz de size yardımcı oluruz” tehdidi ile korkutmaya çalışmış.

STK’LARIN CEVABI: KİMİN ADAMISINIZ?

STK yöneticileri, MDHP lideri Yusuf Erikel ve beraberindekilerin bu tehditlerine boyun eğmeyerek, “Sizi kim görevlendirdi? Arkanızda kim veya kimler var? Bunun karşılığında ne alıyorsunuz? Milletin kaderi ile oynama yetkisini nerden buluyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

ERİKEL YURT DIŞINDA!

MDHP Genel Başkanı Avukat Yusuf Erikel’e ulaşma çabalarımız sonuç vermedi. Balgat’taki parti binasında telefonlara kimse çıkmazken, yakınları Yusuf Erikel’in yurt dışında olduğunu, dolayısıyla bir görüşmenin mümkün olamayacağını söylediler.

Ana muhalefet partisi CHP’nin politikaları ve Genelkurmay’dan gelen gece bildirilerine alkış tutarak, darbe olacak diye sevinen siyasi parti liderinin kim olduğunu açıklıyoruz. Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu’na, “darbe olacağını ve hükümetin düşürüleceğini, kendisinin de başbakan olacağını” söyleyen siyasi parti lideri, Orakoğlu’nun yanı sıra bazı büyük Sivil Toplum Kuruluşları’nı da “darbe olacak, duruşunuza dikkat edin” tehdidi ile korkutmaya çalışmış. Ziyaret ettiği STK temsilcilerini “Darbe olacak. AKP düşürülecek. Ben Başbakan olacağım. Duruşunuza dikkat edip, bize yardımcı olursanız, biz de size yardımcı oluruz” şeklinde tehdit etmiş.  

ORAKOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkan Vekili Bülent Orakoğlu, sivil cuntalarla ilgili müthiş bir iddiada bulunarak, amaçlarının hükümeti devirmek olduğunu söyleyen bir partinin genel başkanı tarafından, birlikte hareket etme karşılığında kendisine önemli bir istihbarat koltuğu teklif edildiğini açıklamıştı. Yaşadıklarının darbe meraklılarının uzantısı sivil cunta gerçeğini ortaya koyduğunu vurgulayan Orakoğlu’nun bu şok açıklamaları şöyleydi: "Bir süre önce, küçük bir partinin genel başkanı beni Armada Alışveriş Merkezi'ne (Ankara) davet etti. Kimlerle beraber hareket ettiklerini anlattı. Amaçlarının hükümeti devirmek olduğunu ve yakın bir zamanda harekete geçeceklerini söyledi. Dedi ki: 'Biraz önce saydığım gerekçelerle hükümet gidiyor. Ben bir-iki ay sonra başbakanım. Eğer stratejinizi bu şekilde götürmeye devam ederseniz sizin ve çocuklarınızın bundan sonra devlet hizmetinde yer alması mümkün değil. Ama şu andan itibaren bizim dediklerimizi kabul ederseniz, size devlet içinde önemli görevler verebiliriz.”

O LİDERİ AÇIKLIYORUZ

Bu şok açıklamaları üzerine medyada aranan isim haline gelen Orakoğlu, bu liderin kim olduğuna yönelik ısrarlı sorular karşısında “O lider kendi çıkıp açıklamalı. 15 gün süre veriyorum. Aksi halde ben açıklayacağım” cevabını verdi. O liderin kim olduğuna, Orakoğlu açıklamadan biz ulaştık. Orakoğlu’nu ziyaret ederek “darbe olacağını ve hükümetin düşürüleceğini, kendisinin de başbakan olacağını” söyleyen siyasi parti liderinin Milli Demokrat Halkın Partisi Genel Başkanı Yusuf Erikel olduğu ortaya çıktı. MDHP lideri Erikel, Orakoğlu’nun yanı sıra bazı büyük Sivil Toplum Kuruluşları’nı da ziyaret ederek “Darbe olacak. AKP düşürülecek. Ben Başbakan olacağım. Duruşunuza dikkat edip, bize yardımcı olursanız, biz de size yardımcı oluruz” tehdidi ile korkutmaya çalışmış.

ZİYARETTE NELER SÖYLÜYOR

Edinilen bilgilere göre; Erikel ve beraberindekiler bu ziyaretlerini geçtiğimiz haftaya kadar sürdürerek, en son yine ülkedeki en büyük Sivil Toplum Kuruluşları’ndan birinin Konfederasyon Başkanı başta olmak üzere, Konfederasyona bağlı Sendika Başkanlarını ayrı ayrı ziyaret etti. Erikel ziyaretlerinde, Orakoğlu’yla görüşmesinde olduğu gibi, “amaçlarının hükümeti devirmek olduğunu ve yakın bir zamanda harekete geçeceklerini, kendisinin başbakan olacağını, sendikaların duruşlarını değiştirerek, kendilerine destek vermeleri gerektiğini” söyledi. Erikel STK yöneticilerine ayrıca, “kendilerine destek olmaları halinde devlet içinde önemli görevler” teklif etti.

STK’LARIN CEVABI: SİZİ GÖREVLENDİREN KİM, KİMİN ADAMASINIZ?

STK yöneticileri, MDHP lideri Yusuf Erikel’in bu tehditlerine boyun eğmeyerek, sert cevaplar verdi. Edinilen bilgilere göre, tehdit edilen bu STK yöneticileri Erikel ve beraberindekilere “Sizi kim görevlendirdi, arkanızda kimler var” diye tepki gösterdi. MDHP Genel Başkanı Erikel’in beraberindeki bir takım kişilerle bazı STK’ları ziyaret ederek, tehditler savunması konusunu değerlendiren Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu şunları söyledi: “Birileri tarafından değişik yerlere ziyaretler yapıldığını biz de duyuyoruz. Birileri darbe çığırtkanlığı yapıyor. Darbe üzerinden beklenti içine giriyor. Darbenin isminden dahi beslenmeye çalışıyor. Halbuki biz geriye dönüp darbelere baktığımızda, Türkiye’nin geneli itibariyle her alanda zarar ettiğini görüyoruz. Ekonominin çöktüğünü görüyoruz, işsizliğin arttığını, milli gelirin düştüğünü görüyoruz. Bu ortada iken diğer taraftan bu durumdan rant elde eden azınlıklar olduğunu da görüyoruz. Bugün de birileri ortamı bulandırıp, Türkiye’nin bugünkü gergin halinden nemalanmaya çalışanlar var. Varsayımlarla prim yapmaya çalışıyorlar. İllegal, antidemokratik hiçbir şeyi kabul etmemiz mümkün değil. Burada önemli olan, ziyaret edilen yerlerin bu kişilere vereceği cevaptır. Şunu sormalılar; ‘Sizi kim görevlendirdi? Arkanızda kim veya kimler var? Bunun karşılığında ne alıyorsunuz? Milletin kaderi ile oynama yetkisini nerden buluyorsunuz?’ Bu nemacılara bunları çok net bir şekilde sormak lazım.”

ERİKEL YURT DIŞINDA!

MDHP Genel Başkanı Avukat Yusuf Erikel’e ulaşma çabalarımız sonuç vermedi. Balgat’taki parti binasında telefonlara kimse çıkmazken, yakınları Yusuf Erikel’in yurt dışında olduğunu, dolayısıyla bir görüşmenin mümkün olamayacağını söylediler.

“NE SAĞDA NE SOLDAYIZ, ATATÜRK ÇİZGİSİNDEYİZ”

Yusuf Erikel Kurucu Genel Başkanı olduğu partisini şöyle anlatıyor: “Milliyiz, sosyal adaletçiyiz, demokratız, ne sağdayız, ne soldayız, Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve kalkınma çizgisindeyiz. İlham kaynağımız Hz. Ali’nin cesareti, Hz. Ömer’in adaleti, Mustafa Kemal’in ilkeleridir.”

HABER5



Bu haber 788 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,431 µs