En Sıcak Konular

Süper Lig'de yeni Ali Cengiz oyunu

15 Aralık 2011 16:01 tsi
Şike iddialarıyla sarsılan Türk futbolunda yeni oyun sahneye sürülüyor.

15 kişilik yönetimde yer alan 5 Fenerbahçeli ve 3 Beşiktaşlı üyenin 'Evet' demesi küme düşmeyi kaldırıyor. Trabzonlu Atalay da teklife sıcak bakıyor. Şimdi kafalarda "Acaba G.Saray'ın karşı çıkmasına rağmen kulüplerden çoğunluğun imzasıyla gelecek böyle bir değişikliği Futbol Federasyonu kabul eder mi?" soruları oluştu? Her ne kadar G.Saray Başkanı Ünal Aysal dün "Don Kişot değiliz" diyerek talimat değişimine yeşil ışık yakabileceklerinin sinyalini verse de, Sarı-Kırmızılı ekibin karşı çıkması da küme düşmenin kaldırılmaması için yeterli değil.

Gelin olayın 'matematiğine' girelim! Kulüpler Birliği Vakfı bu konudaki lobi çalışmalarına hız vermeye hazırlanırken, böyle bir önerinin gelmesi halinde Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun büyük bir sürpriz olmazsa bu öneriyi kabul etmesi bekleniyor. Zira 15 kişilik yönetim kurulunda 8 üyenin olumlu görüş bildirmesi halinde talimat değişiyor. Yönetim Kurulu'nda 5'er Fenerbahçeli ve Galatasaraylı, 3 Beşiktaşlı, 1'er de Trabzonsporlu ve Bursasporlu olmak üzere 15 üye var. Yani normal şartlarda sadece 5 F.Bahçe ve 3 Beşiktaş üyesinden gelecek oylar bile talimatı değiştiriyor.

AYDINLAR 'HAYIR' DESE BİLE

Habertürk'ün haberine göre, bu noktada gözler TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a çevrilecek. Çünkü daha önce "Talimat değişmeyecek" şeklinde açıklama yapan Aydınlar'ın tavrı olayın matematiğini etkileyebilir. Ancak Trabzonsporlu Erdal Atalay ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a yakınlığı ile bilinen Göksel Gümüşdağ'ın da talimat değişikliğine sıcak baktığı biliniyor. Bu arada talimat değişikliğine gidildiği takdirde, her fırsatta buna karşı çıktığını belirten Mehmet Ali Aydınlar'ın otoritesinin sarsılacağını düşünürek başkanlıktan istifa edebileceği de öne sürülüyor.

KİLİT DÖNEM MAYIS

TFF, talimat değişikliği için en uygun zaman olarak Süper Lig'in bitimini görüyor. Büyük olasılıkla Mayıs ayının son haftasında konu gündeme getirilecek. Disiplin Kurulu da değişmiş olan talimat çerçevesinde kararını verecek.

58. MADDEDE İSTENEN DEĞİŞİKLİK

Şikeye teşebbüs, teşvik ve teşviğe teşebbüs suçlarını işleyen küme düşmeyecek. Şikeye teşebbüsün karşılığı her bir maç için -3 puan, teşviğe -1 puan, teşviğe teşebbüsün cezası ise ağır para cezası olacak. Şike sahaya yansırsa, küme düşme cezası uygulanacak.

Bu haber 838 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,587 µs