En Sıcak Konular

"Bush ile aynı ağzı kullanmıyorum"

15 Haziran 2007 16:58 tsi
MHP lideri Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Baykal ve Bahçeli aynı ağzı kullanmaya devam etmektedir'' sözlerine ilişkin, ''Allah'a şükür Bush ve Barzani ile aynı ağzı kullanmıyorum'' dedi. Bahçeli’nin Erdoğan’a ser

Bahçeli, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin"Milli Duruş ve Kararlılık Belgesi" başlığını taşıyan ve 121 sayfadan oluşan seçim beyannamesini ana hatlarıyla açıkladı.
 
Bahçeli, toplantının sonunda gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, "Şehit cenazelerinde hükümete yönelik protestolar" olduğunu ifade ederek, Başbakan Erdoğan'ın "bu protestolarda belli bir partinin simgesinin kullanıldığına" yönelik sözlerini değerlendirmesini istemesi üzerine, Bahçeli, "Başbakanın çok acil dinlenmeye ihtiyacı var" karşılığını verdi.
 
Erdoğan'ın "gelişmeleri yakından takip etme yeteneğini kaybettiğini" öne süren Bahçeli, "iktidara karşı protestoların ülkenin her alanında yaygınlaştığı" iddiasında bulundu.
 
Bahçeli, "seçim meydanlarında da hükümete karşı protestoların görüleceği" görüşünü savunarak, "Bunu sadece cami avlusuna indirgeyerek, bir partiyi suçlayabilecek kadar küçülmenin gereği yoktur. Sayın Başbakan'ın milliyetçi hareketi anlaması mümkün değildir. Bu hareket 1968'den bu yana şehit cenazesi kaldırmaktadır" diye konuştu.
 
Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın "Baykal ve Bahçeli aynı ağzı kullanmaya devam etmektedir" sözlerine hatırlatması üzerine, Bahçeli, "Allah'a çok şükür Bush ve Barzani ile aynı ağzı kullanmıyorum" dedi.
 
Anayasa değişikliği paketi
 
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, cumhurbaşkanını halkın seçmesini de içeren, Anayasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne götürme kararını değerlendirmesinin istenmesi üzerine, Bahçeli, bunların "çıkmaz  sokak ve inatlaşmanın değişik hususları" olduğunu öne sürdü.
 
Bahçeli, TBMM'de cumhurbaşkanı seçimi yapılmasının "ülke için en sağlıklı yol olduğunu" kaydetti.
 
Bahçeli, gazetelerdeki, şehit cenazesinin tabutunun bir kamyonetin arkasında yer aldığı fotoğrafı görüp görmediğinin sorulması üzerine, içlerinin kanadığını, üzülmemenin mümkün olmadığını söyledi.
 
Bahçeli, bunu "bazı köşe yazarları, medya patronları, siyasiler, Erdoğan ve danışmanlarının da görmesi gerektiğini" ifade etti.

CNNTurk



Bu haber 348 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,201 µs