En Sıcak Konular

MHP'den Aile Bakanlığı için 'toplama' tepki

14 Aralık 2011 22:17 tsi
MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, 9. Kalkınma Planında Aile ve Sosyal Politikalar diye bir bakanlığın öngörülmediğini iddia ederek, ''Toplama bir bilgisayar gibi bu bakanlık'' dedi.

MHP'li milletvekilleri, TBMM Genel Kurulunda, Dışişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının 2012 yılı bütçeleri üzerinde görüşlerini dile getirdi.

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Fransa'da ''sözde soykırım yok'' denmesinin suç sayılacağı yeni bir tasarının gündeme geleceğini ifade ederek, ''Umuyorum ki Hükümet, bu sefer bir konuda tepkisini dile getirdiğinde bunun arkasını kovalayabilir'' dedi.

Kuzey Afrika ülkelerini kapsayan ''Arap baharının'' monarşi ile yönetilen diğer Afrika ülkelerini etkilememesinin nedenini soran Türkeş, şöyle konuştu:

''Buralara hani demokrasi gelecekti? Göreceğiz gelip gelmeyeceğini. AKP iktidarı dün bu ülkelerin liderleri ile bu kadar sarmaş dolaş, iç içe iken, Arap baharını sezememiş olmalarını ustalıklarına yakıştıramıyorum.

Irak'tan, merkezi ve bölgesel yönetimlerden birileri gelip gidiyor. Yediklerinin diyetini ödemek için herhalde iyi şeyler söylüyorlar ama geriye döndüklerinde mutlaka bizim canımızı acıtacak bir şeyler söylüyorlar ve biz bunu önleyemiyoruz. Irak'ta yaşayan Türkmenler büyük sıkıntı içindeler. Onları Kerkük'ten kaçırma politikası uygulanıyor. İktidarın bu konularda da bir girişimi yok. Türkiye ile İran arasında 2010'da ciddi bir yakınlaşma oldu. Ardından Malatya Kürecik'e NATO'nun füze kalkanı kurulması gündeme geldi. İran da anlayamamıştır bu değişkenliğin nedenini. Radar, füze tespit etti diyelim, tespit ettikten sonra füze atman lazım. Bunu kim yapacak, biz mi NATO mu? Bunun da burada görüşülmesi ve Meclisin bilgilendirilmesi gerekiyor.''

Türkeş, Kıbrıs'ta yaşayan soydaşların durumunun bir adım ileriye gitmediğini kaydederek, ''Bu kadar iyisiniz de niye yapamıyorsunuz? Yapmak mı istemiyorsunuz? Bunların burada konuşulması lazım'' dedi.

''Demokrasi geliyor'' denilerek Arap baharının gerçekleştirildiğini belirten Türkeş, ''Tunus ve Mısır'da yapılan ilk seçimlerde Müslüman Kardeşler'e yakın bir parti kazandı. Geriye Suriye kaldı. Bu Arap baharı ile Büyük Ortadoğu Projesi birbiriyle örtüşüyor. İktidar ve Başbakanın buradaki rolünün kapsamını sizlerin takdirine bırakıyorum'' diye konuştu.

-''Özürlü adını değiştirin''-

MHP'li Ruhsar Demirel, Van depreminde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını aktif olarak göremediklerini ifade ederek, AFAD'da bakanlığın yer almamasını eleştirdi.

Bakanlık bünyesindeki ''Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün'' ismini eleştiren Demirel, ''Engelli lafı bile artık kullanılmıyorken, siz özürlü diyorsunuz. Bu kişilere artık 'özel durumlu bireyler' deniliyor. Siz de lütfen genel müdürlüğün adını değiştirin'' dedi.

Demirel, 2007-2013 yıllarını kapsayan 9. Kalkınma Planında Aile ve Sosyal Politikalar diye bir bakanlığın öngörülmediğini iddia ederek, ''Toplama bir bilgisayar gibi bu bakanlık. Bir anda kurumları birleştirerek oluşturulmuş bir bakanlık'' diye konuştu.

-''Su işleri bakanlığı haline getirildi''-

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanlığında yapılan bürokrat atamalarını eleştirerek, bakanlığın ''su işleri bakanlığı'' haline getirildiğini öne sürdü.

Hantal yapıdan kurtulmak gerektiği söylenerek önce 24 işletme müdürlüğünün kapatıldığını ancak daha sonra 28 işletme müdürlüğünün açıldığını belirten Yılmaz, ''Birikimli ve liyakatlı personeli pasifize ediyorsunuz. Size yakın sendikaya kayıt yaptırmayanın atamalarının yapılmadığını duyuyoruz'' dedi.

Yılmaz, AK Parti Genel Merkezinin, yanındaki 3 bin 600 metrekarelik Orman Genel Müdürlüğüne ait araziyi ''işgal ettiğini'' savunarak, ''100 metrekare ormanı işgal etti diye ormancıları mahkemeye veriyorsunuz ve adam hapis yatıyor. Ancak şehrin merkezinde 3 bin 600 metrekare yere sahip çıkamıyorsunuz. 'Orada güvenlik alıyoruz' diyorsunuz. Bunu yapacak olan siz değil, İçişleri Bakanlığıdır'' diye konuştu.

aa





Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,531 µs