En Sıcak Konular

Kamer Genç yine ortalığı karıştırdı

14 Aralık 2011 20:15 tsi
TBMM Genel Kurulu'nda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile TBMM Başkanvekili Sadık Yakut arasında tartışma yaşandı.

BDP'li Gür ile TSK bütçesinin yüksek olmasını eleştirdi.
 
-BDP'li Gür: ''Bir ülkenin iç işlerine karışılması, Türkiye'nin de iç işlerine karışılmasının önünü açar. Kürt sorunu uluslararası bir sorun olarak karşımıza çıkar; başkaları da bu sorunu kaşır''

-BDP'li Tuncel: ''Torba yasalar çıkarmaya alıştı AK Parti, şimdi de torba bakanlık kurmuştur''

BDP Van Milletvekili Nazmi Gür, ''bir ülkenin iç işlerine karışılmasının Türkiye'nin de iç işlerine karışılmasının önünü açacağını'' iddia ederek, ''Kürt sorunu uluslararası bir sorun olarak karşımıza çıkar; başkaları da bu sorunu kaşır'' dedi.

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Genel Kurulda, Nazmi Gür'ü konuşması için kürsüye davet ettiği sırada, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, bütçeler üzerinde bakanlara soru sorma yöntemi ile ilgili sözler söyledi.

Yakut, Gür'ü konuşması için kürsüye davet ettiğini belirterek, Genç'ten yerine geçmesini istedi. Genç, sözlerini devam ettirmesi üzerine kendisini uyaran Yakut ile tartıştı.

Kamer Genç'in, ''Saygılı olacaksın'' sözlerine, ''Siz saygılı olacaksınız'' yanıtını veren Yakut, ''Buranın idaresini sizden öğrenecek değilim, oturun yerinize lütfen'' dedi.

Sadık Yakut, ''Meclisi doğru dürüst yönet'' diyen Genç'e, ''Siz doğru dürüst hareket edin. Burada gösteri mi yapıyorsunuz? Sayın Gür'e söz vermişim, sözünü kesemezsiniz. Meclisi nasıl yöneteceğimi sizden öğrenecek değilim, ben böyle yapıyorum. Çağırmakla, bağırmakla bir yere varamayacaksın'' yanıtını verdi.

Genç'in, ''Böyle bir başkanlık olur mu ya?'' sözleri üzerine ise Yakut, ''Milletvekilini kürsüye giderken durduramazsın'' dedi.

-''Silahlanmada 17. sırada''-

BDP'li Nazmi Gür, Avrupa'daki Kürt derneklerinin kapatılmaya çalışılması ve BDP'li belediyelerle yaptıkları sosyal projelerin teröre destek olarak değerlendirilmesini kabul edemeyeceklerini ifade ederek, ''sosyalistler, Aleviler ve gazeteciler AK Parti'nin hedef tahtasına oturtulmuştur'' dedi.

Gür, Türkiye'nin silahlanmaya 2009'da 15,6 milyar dolar ayırdığını iddia ederek, ''Türkiye, silah harcamasında 154 devlet arasında İran'dan hemen sonra 17. sıradadır'' diye konuştu.

Türkiye'nin Suriye'nin içişleri karışmaması gerektiğine işaret eden Gür, iç dengeler gözetilerek yapılacak girişimlerin Suriye'yi iç savaşa sürükleyeceğini ileri sürdü. Nazmi Gür, şöyle konuştu:

''Diğer ülkelerin iç işlerine karışmamalıyız, çünkü biz karıştığımız zaman onların da karışması hakkını peşinen vermiş oluruz. Irak'ta yaşayan Türkmenlerin Kürtlere karşı bir koz olarak kullanılmasını da eleştirmekteyiz. Türkiye'nin, Suriye'nin ve Irak'ın iç işlerine karışması kabul edilemez. Etnik ve kan bağını işaret eden bir söylemle soydaşlık üzerinden bir ülkenin iç işlerine karışılması, Türkiye'nin de iç işlerine karışılmasının önünü açar. Bu nedenle Türkiye'nin en temel sorunu olan Kürt sorunu, uluslararası bir sorun olarak karşımıza çıkar; başkaları da bu soruna müdahale eder, kaşır ve sizin karşınıza çıkar.''

-''2 kadın milletvekili cezaevinde''-

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, kadınların haklarından bahsedildiğini, ancak BDP'nin kadın milletvekilleri Selma Irmak ve Gülser Yıldırım ile 3 kadın BDP'li belediye başkanının halen cezaevinde olduğunu söyledi.

''Torba yasalar çıkarmaya alıştı AK Parti, şimdi de torba bakanlık kurmuştur'' diyen Tuncel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ''torban bir bakanlık'' olduğunu iddia etti. Bakanlığın adında ''kadın'' kelimesinin olmamasının bakanlık icraatlarının nesnel olacağı konusunda çok şey anlattığını savunan Tuncel, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e, ''Bu torba bakanlıktan vazgeçerek, Kadın ve Eşitlik Bakanlığı kurmanızı istiyorum'' diye seslendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ayrılan bütçenin Diyanet İşleri Başkanlığına ayrılan bütçenin 4'te 1'i olduğunu belirten Tuncel, vatandaşların ''sadaka kültürüne'' alıştırıldığını ileri sürdü.

Engellilerin sorunlarını dile getiren Tuncel, ''Engelli bir kadın milletvekilimiz var ancak bu salona pantolonla bile giremiyor'' dedi.

aa


Bu haber 800 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,812 µs