En Sıcak Konular

Destici: Türkiye'nin birinci gündemi terördür

14 Aralık 2011 19:29 tsi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, ''Bize göre Türkiye'nin birinci gündem maddesi terördür. Türkiye'nin bir an önce bu terör belasından kurtulması gerekiyor'' dedi.

Destici, Fatih Üniversitesinde düzenlenen ''Nasıl Bir Anayasa?'' konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok zor bir coğrafya üzerinde ve zor bir jeopolitik konumda bulunduğunu söyledi.

BBP'ye göre Türkiye'nin en önemli gündem maddesinin terör olduğunu, ancak son günlerde bedelli askerlik, vicdani ret ve Dersim olayları gibi konuların ana gündem maddesi haline geldiğini kaydeden Destici, şöyle dedi:

''Bize göre Türkiye'nin birinci gündem maddesi terördür. Terör sürdüğü sürece de terördür. Terör bitmediği sürece Türkiye'nin diğer problemlerini de çözme şansı maalesef çok zayıftır. Onun için Türkiye'nin bir an önce bu terör belasından kurtulması gerekiyor. Terörün önüne veya üstüne başka bir gündem maddesi koymak, Türkiye'nin ana gündem maddesini ötelemek anlamına gelir.''

Destici, terörün Türkiye'ye zararının sadece şehitler olmadığını, 27 yılda terörle mücadeleye 500 milyar dolara yakın bir paranın harcanmamış olması durumunda, bugün 75 milyonluk nüfusun yaklaşık 65 milyonunun açlık ve yoksulluk sınırı altında bir gelire mahkum olmayacağını söyledi.

Terörün bir diğer zararının da kardeşliğe olduğunu vurgulayan Destici, ''İçeride ayrı bir etnik savaş, bir Türk-Kürt kavgası çıkartılarak, bir kardeş kavgası çıkarılmak ve Türkiye'nin parçalara ayrılıp, daha sonra da yutulması gibi bir hesap dönüyor'' dedi.

Bu sorunun güvenlik, özgürlük ve refah boyutunda çözüleceğine inandıklarını belirten Destici, Türkiye'de 27 yıldır terörle gerçek anlamda mücadele edilmediğini, ediliyormuş gibi yapıldığını savundu.

Destici, terörle mücadele konusunda şu andaki hukukun yetersiz olduğunu gördüklerini kaydederek, bu konuda yeni düzenlemelerin yapılması gerektiğini söyledi.

Parti olarak, bireysel hak ve özgürlüklerin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını başından beri savunduklarını dile getiren Destici, kişilik hakları ile vatandaşlık ödev, görev ve sorumluluklarının, devletin birliği ve beraberliğine zarar vermeyecek şekilde düzenlenmesi ve yürütülmesi taraftarı olduklarını kaydetti.

-Yeni anayasa-

Türkiye'deki önemli gündem maddelerinden birinin de sivil, demokratik bir yeni anayasa olduğunu söyleyen Destici, ''Biz de kurulduğumuz günden beri sivil, demokratik bir anayasayı savunuyoruz. Çünkü bu anayasadan en çok dayak yemiş, en çok zarar görmüş, en fazla mağdur olmuş hareketin temsilcileri biziz'' dedi.

Destici, BBP olarak toplumun en sevilen, en beğenilen siyasi hareketi olmalarına rağmen, mevcut siyasi partiler ve seçim yasalarının antidemokratik olmasından dolayı bunu oya dönüştüremediklerini savundu.

BBP Genel Başkanı Destici, ''Niye bu anayasa değiştirilmiyor?'' sorusunun cevabı olarak da şunları kaydetti:

''Sistemin devamından yana olanlar, adı ne olursa olsun, hangi görüşü temsil ediyorsa etsin, bugüne kadar ülkeyi yönetenler, aynı bu terörde olduğu gibi maalesef gerçek anlamda demokrasi istememişler. 28 yıldır eğer Türkiye demokratik sivil bir anayasaya kavuşmamışsa, bunun suçunu hala askerlere yüklemek, cuntacılara yüklemek ne kadar doğrudur. Sivillerin dönüp kendisine bir bakması lazım. Onun için bu süreçte de yeni bir anayasa yapılacağı ümidini taşımıyorum. Mevcut iktidarı, muhalefeti, partileri tanıdığım için buna olan inancım yok denecek kadar az.''

Destici, diğer bir gündem maddesi olan bedelli askerliğe karşı olduklarını da sözlerine ekledi.

aa




Bu haber 724 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,053 µs