En Sıcak Konular

Acun Medya’ya baskın

14 Aralık 2011 16:36 tsi
Reyting ölçüm kuruluşu ve bazı yapım şirketlerine operasyon başlatıldı. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler şu anda Acun Medya'ya geldi. Az önce içeri giren ekipler soruşturma kapsamında arama yapmaya başladı.

TELEVİZYON REYTİNGLERİ ŞAİBELİ Mİ?

Reyting ölçümlerinde usulsüzlük yaparak yüksek miktarda haksız kazanç sağladıkları iddia edilen kişi ve şirketlere operasyon düzenleniyor. AGB başta olmak üzere çok sayıda yapım şirketine düzenlenen eş zamanlı baskınlar sonrası arama yapılıyor.

Mali Polis Koşuyolu’nda bulunan AGB şirketinin merkezi ve 25 değişik adrese baskın düzenledi. Polisin söz konusu adreslerde araması devam ederken AGB baskınında 3 kişinin gözaltına alındığı öne sürüldü.   

İstanbul'da bazı televizyon kanallarının  izlenme oranlarının belirlenmesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasına ilişkin  reyting ölçüm ve yapım şirketlerine yönelik düzenlenen operasyonda, 7 kişi  gözaltına alındı.Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir  soruşturma kapsamında, reyting ölçüm şirketleri ile bazı film yapım firmalarına  eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, aralarında firma sahiplerinin de  bulunduğu 2'si kadın 7 kişi yakalandı.

Bu kişilerin üzerlerinde, iş yerleri ve evlerinde yapılan aramada,  harddiskler, 5 adet cep telefonu, çok sayıda dijital malzeme ile dokümanlar ele  geçirildi.  Söz konusu şirketlerin bazı televizyon kanallarının izlenme oranlarının  belirlenmesinde usulsüzlük yaptıkları iddia edildi.

Bazı iş yerleri ile evlerde aramaların sürdüğünü ifade eden polis  yetkilileri, gözaltı sayısında artış olabileceğini kaydetti.

CAN TANRIYAR'DAN AÇIKLAMA

Organize Suçlarla Mücadele Ekiplerince evinde arama yapılan yapımcı Can Tanrıyar, İHA'nın sorularını yanıtladı. AGB'de yaşanan usulsüzlükleri 3 yıldır dile getirdiğini söyleyen Tanrıyar, "Televizyonların reytinglerinde oynanıldığı yönünde iddialar var. Biz bu konuda özellikle TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ile ortak çalışmalar yaptık. Yapan yaptığı ile kaldı derken bugün işler değişti. Ben bu konuda yıllarını vermiş kişilerden biriyim. Şu an emniyete bildiğim bütün belge ve dökümanları teslim ediyorum" dedi.

Polislerin bu konuyla ilgili bilgisi olan herkesin evinde arama yaptığını söyleyen Tanrıyar, "Bence uzun haftalar boyunca konuşacağımız bir olay. Sonunda savcılık kararını vermiş, demek ki teknik takip yaptılar. Ne varsa nerede yanlışlık varsa nasıl oynanmışsa bunu hep emniyete anlatacağım. Bu yılda 3 milyar dolarlık bir reklam pastası. Demek ki şu geçtiğimiz yıllarda kim neler kazanmış neler olmuş ama bence finale gelindi. Bence çok gözaltılar olacak. Başlamış bile zaten. Bu işin altından çok insanlar çıkacak bunların hepsini emniyete anlatacağım" diye konuştu.

OCAK 2010'DA AYRILMIŞTI

TRT, TİAK’ın da içinde bulunduğu rating ölçümleme sisteminden Ocak 2010 tarihinde ayrılmıştı.

ARAMALAR SÜRÜYOR

İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında reyting ölçüm şirketleri ile bazı yapım firmalarında gerçekleştirilen aramalar sürüyor. Şu ana kadar 3 kişinin gözaltına alındığı operasyonun haksız kazanç elde edilmesi ile reyting ölçümünde kullanılan deneklere ilişkin bilgilerin sızdırılması konusuyla ilgili olduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında Ay Yapım, Tims Yapım ve Med Yapım'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda yapım şirketi ile bazı şahısların evlerinde aramalar sürüyor. Reyting ölçüm şirketlerinden AGB'de de arama yapıldığı ve şu ana kadar 3 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Bazı internet sitelerinin ve ünlü site yöneticilerine ait adreslerin de arama yapılan yerler arasında olduğu belirtildi.

TRT Genel Müdürü: Reyting ölçüm sisteminin yanlış olduğu ortaya çıktı

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, reyting ölçüm şirketleri ve bazı yapım firmalarına yapılan operasyonun kendisini haklı çıkardığını söyledi. Şahin, “Biz bugün hukukun işlettiği mekanizmayı 3 yıl önce söylemiştik. Tarih gösterdi ki bizim 3 yıl önce söylediğimiz tüm iddialar tek tek gerçekleşti.” dedi.

İstanbul'da Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında reyting ölçüm şirketleri ile bazı yapım firmalarında gerçekleştirilen aramalar sürüyor. Şu ana kadar 3 kişinin gözaltına alındığı operasyonun haksız kazanç elde edilmesi ve reyting ölçümünde kullanılan deneklere ilişkin bilgilerin sızdırılması konusuyla ilgili olduğu öğrenildi.

Konuya ilişkin Cihan Haber Ajansı'na açıklama yapan TRT Genel Müdürü Şahin, “3 yıl öncesinin gazete sayfalarına bakın, bize inanmayanlar, abarttığımızı düşünenler, hatta dalga geçenler oldu. Ama gel gör ki tüm gerçekler ortada. Bizim iddiamız Türkiye’deki ölçüm sisteminin yanlış olduğuydu. Bu yanlışlığı Rekabet Kurulu’ndan sonra savcılık mahkeme ve polis de kabul etti. Israrla Türkiye’deki TV ölçüm sistemini savunanlar ve bize karşı çıkanlar acaba bugün ne düşünüyorlar. Kamuoyundan özür dileyecekler mi?” ifadelerini kullandı. AJANSLAR

Bu haber 1,006 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,758 µs