En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım'a hapis istemi

15 Haziran 2007 14:38 tsi
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında, Samsunspor-Fenerbahça maçına ilişkin şike iddialarını ortaya atan Köşe Yazarı Cihan Oskay’a yayın yoluyla hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Alpsan tarafından hazırlanan iddianamede, müşteki Cihan Oskay’ın Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın Samsunspor-Fenerbahçe maçı için para dağıttığını söylediği belirtildi. Bunun üzerine Aziz Yıldırım’ın televizyonlarda beyanlarda bulunduğunun hatırlatıldığı iddiamanede, "Kulüp başkanı Aziz Yıldırım, müşteki için ’Şimdi bir meczup çıkıyor bunları söylüyor, ben akli dengesinden de şüpheliyim’ sözleriyle müştekiye yayın yoluyla hakarette bulunmuştur" denildi. Yayın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen Yıldırım’ın yargılanmasına Kadıköy 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

AHMET ÇAKAR’A DA BİR DAVA

Cihan Oskay’ın şike iddilarının ardından yine televizyonlarda açıklamalarda bulunan eski hakemlerden Ahmet Çakar hakkında da yayın yoluyla hakaret suçundan dava açıldı. Çakar’ın "Bir adet sahtekar, bir adet yalancı, bir adet ruh hastasıyla karşı karşıyayız. Ruh hastası olması onun suçu değil. Ruh hastalığı adı adı üzerinde bir hastalık. Bu beyefendi de yalancılık da had safhada, sahtekarlık sonradan gelmiş buna.." şeklinde sözleriyle Cihan Oskay’a hakaret ettiği ifade edildi. Çakar’ın da yayın yoluyla hakaret suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanılmasına Kadıköy 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

ORDUSPOR BAŞKANI’NIN 6 YIL 8 AY HAPSİ İSTENİYOR

Orduspor Başkanı Mustafa Yılmaz Çebi hakkında da Oskay’a yönelik olarak "Yalancı, sahtekar, bu işi uyduruyorsun" sözleriyle hakarette bulunduğu ve "Yalancı, üç kağıtçı, komplocu, ağzını burnunu kırarım, seni öldürürüm, en iyisi sen intihar et" şeklindeki beyanaları nedeniyle "hakaret ve tehdit" suçlarından 1 yıl 1 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Çebi de Kadıköy 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

 



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,665 µs