En Sıcak Konular

Hamzaçebi: CHP’de tam demokrasi var

14 Aralık 2011 13:52 tsi
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP’de sıkıyönetim iddiaları ve Mersin Milletvekili İsa Gök’ün gruptan izinsiz basın toplantıları yapmasını değerlendirdi.

Hamzaçebi: "CHP’de konuşma ve ifade özgürlüğünde tam demokrasi vardır.” şeklinde değerlendirdi. Hamzaçebi, "Parlamentoda her gün çok sayıda basın toplantısı yapılıyor. Bunların büyük kısmını CHP’li milletvekilleri gerçekleştiriyor. İsa Gök’de geliyor, özgür bir şekilde düşüncelerini ifade diyor. Kapalı grup toplantısında dile getiriyor. CHP’de konuşma ve düşüncesini ifade konusunda tam demokrasi vardır." diye konuştu.

"GEDİKLİ’NİN SÖYLEDİKLERİ KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASINDA YOK"

Hamzçebi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’nin CHP’nin İş Bankası hisselerini bırakması yönündeki sözlerini ön alma olarak değerlendirdi. Hamzaçebi, şöyle konuştu: Bülent Gedikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütçe görüşmesinde İş Bankası ile ‘hissedarlık ilişkisi yoktur’ dediğini söylüyor. Bütçe tutanaklarına baktım böyle bir cümle yok. Gedikli arada sırada böyle demeç veriyor. Doğrularla ilgilisi yoktur.

CHP, İş Bankası ilişkisi Atatürk’ten vasiyet yoluyla kalan hisselerin yönetimde temsille sınırlıdır. CHP’ye ödeme yoktur. Ödemeler Atatürk vasiyeti gereği Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumu’na aktarılmaktadır. Gedikli bir şey söyleyecekse açık net söylesin. Elinde bir şeyler varsa, hukuk devletinde yargı, mahkeme savcılar var. Onlara biraz eder. Oradaki kaygı Deniz Feneri, AKP bağlantısı nedeniyle ortaya çıkabilecek bir takım gelişmelerin üzerini örtebilecek, önüne geçebilecek iddiaları AKP’nin seslendirmesidir. Kaygı bu.

"CUMHURBAŞKANI’NIN ANAYASA MAHKEMESİNE GİTMEMESİ DİKKAT ÇEKİCİ"

Basın mensuplarının, Cumhurbaşkanı'nın şike yasasını onaylaması ve Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyeceği açıklamasını hatırlatması üzerine Hamzaçebi, "Cumhurbaşkanının takdiri. Ciddi olarak itiraz yönelten Cumhurbaşkanı’nın elinde Anayasa Mahkemesi’nde dava açmak gibi olanak var. Bunu kullanmamasını dikkat çekici buluyorum." diye konuştu.

CHP’NİN VAN RAPORU: BARINMA, EĞİTİM, SAĞLIK VE BESLENME SORUNU VAR

CHP, Van’da 644 vatandaşın hayatını kaybettiği iki depremin ardından bölgeye gönderdiği milletvekillerinden oluşan heyetlerin hazırladığı raporları kamuoyu ile paylaştı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Van’da farklı tarihlerde inceleme yapan iki heyette yer alan milletvekilleri ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Hazırlanan raporlarda, Van’da öncelikli sorunların barınma, sağlık, güvenlik, eğitim ve beslenme olduğu ifade edildi. Koordinasyon eksikliğine dikkat çekilen raporda, vali ile belediye arasındaki iletişimsizliğe dikkat çekildi.

Heyetlerin hazırladığı raporlarda yoksul kesimin bulunduğu semtlere yargım ulaşmadığı, hastanede sezeryanla doğum yapan annelerin bebekleri ile birlikte çadırlara gönderildiği, 21 bin konteynır vaat edilmesine rağmen şuanda 5 binin az üzerinde konteynırın bulunduğu, yaklaşık 350 bin vatandaşın çadırlarda yaşadığı, Van’da sahra hastası bulunmaması nedeniyle hastaların hava yoluyla başka şehirlere nakledildiği bundan dolayı vatandaşın hastaneye gitmeye çekindiği, hasar tespitlerinin yapılamaması nedeniyle vatandaşların evlerine dönemediği, gece girilemeyen binalarda soygunların yaşandığı, eğitim yapılamadığı, güvenliğin yeterli olmadığı belirtiliyor ve bölgede göç nedeniyle ekonomik sorun yaşanıyor.


CİHAN

Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,659 µs