iyibilgi Ankara" /> iyibilgi Ankara"/>

En Sıcak Konular

Daha çok karışacak…

14 Aralık 2011 13:37 tsi
Daha çok karışacak… Bunlar hep 2012 alametleri. Rusya da daha çok. Çünkü tarih onlara daha yakın. Peki Türkler dua etmeli mi? Ruslar’a göre evet. Hem de Putin'e!.. iyibilgi Ankara

Duma seçimlerinin ardından Rusya iyice karışmaya başladı. Seçimlerin hileli olduğunu söyleyen iç ve dış “mihraklar”, Moskova'yı sıkıştırıyor. Bu da normal. Çünkü 2012 öyle bir sene olacak. Hep seçim hep karışık.

Putin'in Devlet Başkanlığı’na yürüyüşü ve bu sırada oylarının azaldığına ilişkin söylem Kremlin tarafından hemen ve alenen “ABD” diye damgalandı. Olabilir. Ama bu kısa süreçte yaşanan üç olay gerçekten garip duruyor.

Bunlardan birincisi oyları azalsın veya azalmasın Putin’in galip geleceği anlaşılan seçim maratonuna bir Rus zengininin katılıp aday olması. Ama olur olmaz “sahte”likle suçlandı.

Putin tarafından değil. ABD ve İngiltere tarafından. Dediler ki, “Putin bunu kendi çıkardı, muhalefeti bölmeye ve sulandırmaya çalışıyor.”

İkinci olay işte yine Duma seçimlerini protesto eden genç grupların büyük kalabalıklar toplaması ve etkin oldukları yönündeki söylemlerin artması. Çünkü bu kalabalıkların yükselişi, bir tür “Rus Baharı”na işaret olarak algılanıyor ve sunuluyor ki, Kremlin de bunun farkında.

Nihayet Rusya’dan Türkiye’ye gelen ve bizim büyük gazetelerimize de konu olan Putin’in gençler ve öğrencilerle ilgili danışmanının ağzından çıkanlar. Şöyle diyor o danışman; “Türkler de Putin’e dua etmeli. Kaybederse turist göremezler.”

İlginç değil mi? Türkler’in ABD, Rusya, Çin, vs. ülkelerdeki liderlerin kazanması için dua edenleri var mıdır bilmiyoruz! Ama kim kazanırsa Türkiye ile ilişkiler eskisi gibi olmaz, merak ediyoruz.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,979 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,733 µs