En Sıcak Konular

Valilik, Van ve Erciş'e Diyarbakır Mahallesi kuruyor

14 Aralık 2011 13:24 tsi
Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, depremin vurduğu Van ve Erciş'e Diyarbakır'dan önemli ölçüde konteyner gönderildiğini söyledi.

Vali Toprak, "26 Erciş'te, 126 adette Van merkezde olmak üzere toplam 252 konteyner gönderildi. Hem Erciş'te hem de Van'da Diyarbakır Mahalleleri kuruyoruz. Erciş'teki hemen hemen tamamlanmış durumda Van'daki de hızlı bir şekilde kurulmaya devam ediliyor. İnşallah Van ve Erciş eskisinden çok daha güzel bir şekilde yeniden kurulacak ve bu yaralar sarılacak." dedi.Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, farklı kurumların misafirhanelerine yerleştirilen depremzedelerle bir araya geldi. Vali Toprak'a Vali Yardımcısı Mustafa Can, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ahmet Ay, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Soner Tüter ve Kızılay Diyarbakır Şubesi Genel Sekreteri Abdülmuttalip Akıncı eşlik etti. DSİ 10. Bölge Müdürlüğü 101. Şube Misafirhanesi'nde kalan depremzedelerle görüşen Vali Toprak, burada iki ayrı yerde misafir edilen 52 kişinin sorunlarını dinledi. Vali Toprak, "Devletimiz, bütün imkânlarını seferber ederek yaraların sarılması için bütün gücüyle çalışıyor. Aynı şekilde Milletimiz hamiyetperver ve misafirperverdir. Depremin olduğu ilk andan itibaren bütün insanlarımız Van'a yardıma koşmuştur." dedi.

YAPILAN YARDIMLAR LÜTUF DEĞİL SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREĞİDİR

Depremzedelere yönelik yapılan yardımların lütuf olmadığını, sosyal devletin bir gereği; insani ve vicdani bir sorumluluk olduğunu ifade eden Vali Toprak şunları söyledi:

"Elbette şunu belirtmekte fayda var. Biz bu işleri lütuf olsun diye yapmıyoruz. Bunu baştan belirtelim. Bu bizim hem Devlet olarak hem de insan olarak vazifemizdir. Yani hem bir yandan sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz hem de insan olarak vicdanen yapmamız gereken neyse onu yapmaya çalışıyoruz"

Kadınlar Vali Toprak'tan misafirhanede zamanlarını değerlendirmek için biçki dikiş nakış veya el sanatları kursu talebinde bulundu. Toprak, bunun çok yerinde bir talep olduğunu ve depremin yol açtığı travmayı atlatma açısından bir nevi rehabilitasyon sağlayacağını belirterek, konunun incelenmesi ve bu hususta yapılabilecekler konusunda talimat verdi.

cihan

Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,109 µs